Microsoft Power BI'ın Şirketinize Sağlayacağı Avantajlar Nelerdir | Eğitim Platformu Laba
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

Microsoft Power BI'ın Şirketinize Sağlayacağı Avantajlar Nelerdir?

Microsoft tarafından geliştirilen Power BI iş zekasının şirketinize sağlayacağı faydaları bu makalemizde açıklıyoruz.

cover-new-64c915dcafeaa509281221-min-64d25655d593c326828121.jpg

Microsoft tarafından geliştirilen güçlü bir iş zekası ve veri görselleştirme aracı olan Power BI, herhangi bir sektörde faaliyet gösteren şirketler için çeşitli avantajlar sunar. Bu makalede, Power BI'ın özelliklerini açıklayacak ve uygulamanın şirketinize hangi konularda fayda sağlayabileceğini ele alacağız.

Peki, Öncelikle Power BI Nedir?

Power BI Microsoft’un geliştirdiği bir veri görselleştirme aracıdır. Kısaca verileri Power BI sayesinde görselleştirebilir ve verileri somut bilgilere dönüştürebilirsiniz. Power BI sayesinde şirketler etkileşimli panolar hazırlayabilir ve Power BI raporları aracılığıyla verilere dayalı kararlar alabilir.

Power BI’ın etkileşimli panolar hazırlaması ekipler için de oldukça avantajlıdır. Ekip üyeleri Power BI sayesinde verileri eş zamanlı olarak analiz edebilir ve güncel bilgilere dayalı kararlar almaları kolaylaşabilir.

Buna ek olarak, Power BI uygulamasını kullanan şirketler arasında Walmart, Exxon Mobil, Apple, BP ve McKesson Corporation gibi büyük verilerle uğraşmak zorunda olan şirketler de bulunmaktadır. Power BI’ın sahip olduğu çeşitli özellikler sayesinde birçok şirket günümüzde bu uygulamayı tercih etmeye başlamıştır. 

Peki, Power BI’ın Şirketinize Sağlayacağı Faydalar Nelerdir?

1. Büyük Verilerin Analizini Sağlar

Power BI şirketlerin büyük veri hacimlerini görselleştirerek onların daha iyi analiz edilmesini sağlar. İş analistleri ve veri mühendisleri arasındaki iş birliğini artırarak analiz yapılması için harcanan sürenin azaltılmasına da yardımcı olur.

Power BI’ın büyük verileri dönüştürme becerisi sayesinde rekabet içerisinde olan çoğu şirket birçok avantaj yakalayabilir. Kısaca, Power BI sayesinde birçok şirket büyük verileri daha kolay analiz edebilir ve şirket içerisinde karar alma sürecini kolaylaştırabilir.

2. Verileri Kolayca Birleştirebilirsiniz

Power BI, şirketinizin verilerini veritabanları, bulut hizmetleri, elektronik tablolar gibi kaynaklar sayesinde kolayca birleştirebilir. Bu sorunsuz veri entegrasyonu sayesinde, ilgili verileri tek bir yerde toplayabilir, birden fazla sistem arasında geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldırabilir ve veri doğruluğunu daha kolay sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, Power BI’ın Microsoft Excel ve diğer Microsoft ürünleri ile entegrasyonu da sağlanabilir. Bu sayede veri aktarımını ve analizini kolaylıkla gerçekleştirerek şirketinizin verimliliğini ve etkinliğini artırabilirsiniz.

3. Etkileşimli Veri Görselleştirmenize Olanak Tanır

Power BI'ın en önemli avantajlarından biri, karmaşık verileri görsel olarak  etkileşimli raporlara ve panolara dönüştürme yeteneğine sahip olmasıdır. Ayrıca Power BI, çizelgeleri, grafikleri, haritaları ve tabloları özelleştirebilir ve bu platformların görselleştirilmesini sağlayabilir. 

Buna ek olarak, görseller için detaya gitme ve raporlara filtre ekleme gibi etkileşimli özellikler sayesinde kullanıcılar, verileri daha ayrıntılı bir şekilde inceleme fırsatı yakalayabilir ve şirketiniz için daha iyi karar vermenize olanak sağlayabilir.

4. Her Yerden Kolayca Erişilebilir

Power BI mobil uygulaması sayesinde herhangi bir yerden anında erişebilirsiniz. Bu durum özellikle uzaktan çalışan ekipler için veya birçok konuma sahip işletmeler için avantajlı bir seçenek haline gelebilir.

Örneğin, Power BI mobil uygulaması sayesinde bir mühendis yolda giderken telefonundan verilere anında erişme imkanı yakalayabilir veya bir yönetici, bir toplantısı sırasında tabletinden grafik sunumlarını görüntüleyebilir.

Buna ek olarak, Power BI ekiplerin herhangi bir dosya üzerinde aynı anda çalışmalarını sağlayarak işbirliğini kolaylaştırabilir. Bu yüzden, Power BI'ın kullanımı kolay bir uygulama olması ve her yerden ulaşılabilir olması sayesinde şirketler bir veriyi anında analiz edebilir, ekipler bir dosya üzerinde aynı anda çalışma imkanı bulabilir ve şirketlerin daha hızlı karar almasını sağlayabilir.

5. Şirket İçerisindeki Sorunların Büyümesini Önleyebilirsiniz

Power BI panosu sayesinde müşterilerinizi, çalışanlarınızı veya genel kurumsal üretkenliğinizi etkilemeye çalışan sorunları tanımlayabilir ve sorunlar için çözüm bulma hızınızı artırabilirsiniz.

Ayrıca, şirkette bir çalışan personel planlama sistemindeki verileri Power BI panosu sayesinde entegre ederek, devamsızlık bilgilerine, ödeneklere ve personellerle ilgili bir dizi bilgiye ulaşabilir. Bu durum da ilgili çalışanın olası sorunları saptamasını kolaylaştırabilir.

Başka bir örnek verecek olursak, bir şirketin CFO’su genel mali çalışanların performansıyla ilgili üst düzey bilgilere yine Power BI sayesinde erişebilir ve çalışanlar ile ilgili olası sorunları hızlı bir şekilde tanımlayabilme fırsatı yakalayabilir. 

Buna ek olarak, işletme maliyetlerine, gelirdeki dalgalanmalara, genel personel maliyetlerine ve diğer giderler hakkında da daha kapsamlı bilgiye sahip olabilirsiniz. Böylece, olası sorunları daha hızlı saptayabilir ve sorunların büyümesini engelleyebilirsiniz.

6. Şirketinizin Eş-zamanlı Analiz Yapmasına Olanak Tanır

Power BI, şirketinizin eş zamanlı analiz yapmasını sağlayan panolar hazırlamanızı kolaylaştırabilir dolayısıyla analiz yapma hızınızı artırabilir. Ayrıca, şirketinizin sosyal medya platformlarında müşterilerinizin kolayca erişebileceği benzersiz ve eş zamanlı içerikler de yayınlamanıza yardımcı olabilir.

Böylece sosyal medya kaynaklarından ve diğer çeşitli çevrimiçi kaynaklardan eş zamanlı analizlere kolayca ulaşabilirsiniz. Bu durum da analiz için harcadığınız zamandan tasarruf etmenize ve daha hızlı karar almanıza yardımcı olur.

Önerilen gönderi:

im-6156d976b8089083432576.png

“Power BI hakkında en temel cevaplar”

Okuyun

7. Şirketinizde Daha Fazla İşbirliği Yapmanızı Sağlar 

Power BI, şirket içerisinde işbirlikçi bir kültürün oluşmasına ve şirketin veri odaklı karar alma süreçlerine katkıda bulunur. 

Ayrıca, raporları ve gösterge panolarını kolayca çalışma arkadaşlarınızla paylaşma imkanı sağladığı için şirket içi ve şirket dışı ekiplerle sorunsuz bir şekilde işbirliği yapabilirsiniz. Bu özellik sayesinde ekiplerin birlikte veri analizi yapmasını ve ortak iş hedeflerine yönelik çabalarını uyumlu hale getirmesini kolaylaştırabilirsiniz.

8. Maliyet Tasarrufu Yapmanızı Sağlar

Diğer iş zekası uygulamalarıyla karşılaştırıldığında, Power BI maliyet açısından daha verimli ve uygun bir seçenektir. Abonelik tabanlı fiyatlandırma modeli sayesinde şirketiniz ihtiyacına göre ölçeklendirme imkanı bulur. Kısaca, sadece kullandığınız hizmetler için ödeme yaparsınız. 

Böylelikle, sadece kullandığınız hizmetler için ödeme yaparak maliyetinizden tasarruf etme imkanına sahip olursunuz.

Sonuç olarak, Power BI'ı kullanmak şirketinizin veri analitiği ve karar verme süreçleri için çok avantajlı bir seçenek olabilir. Power BI’ın veri birleştirme, etkileşimli görselleştirme ve anında pano oluşturma gibi özellikleri sayesinde verileri daha kapsamlı ve hızlı analiz edebilir ve şirketiniz için daha iyi kararlar alabilirsiniz. 

Power BI'ı kullanmak, üretkenliğinizin artmasına, veriye dayalı karar verme sürecinizin hızlanmasına ve nihayetinde günümüzün hızlı tempolu iş ortamında rekabet avantajına yol açabilir. Bu yüzden, şirketinizde Power BI kullanarak birçok fayda elde edebilirsiniz.

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz