Kariyerinizin Gelişimi İçin En Çok İşe Yarayan Sertifikalar | Laba Uluslararası Eğitim Platformu
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

Kariyerinizin Gelişimi İçin En Çok İşe Yarayan Sertifikalar

Kariyerinizin gelişimi ve iş dünyasında rakiplerinizden bir adım önde olmak için hangi sertifika programlarına katılmalısınız bu makalemizde açıklıyoruz.

cover1-64b000b34a0f9811094829-min-64be59390ee6b342818414.jpg

Kendinizi iş dünyasında geliştirmek için sertifika programlarına katılmak profesyonel yeteneklerinizi geliştirmenize ve belgelendirmenize yardımcı olur. Günümüzde şirketler, sertifikalara sahip adayları tercih etme eğilimindedir. Çünkü bu sertifikalar, adayın ilgili alanda belli bir düzeyde bilgi ve beceriye sahip olduğunu gösterir.

2017'de IBM'in yetenek yönetimi uzman yardımcısı Joanna Daly, CNBC Make It'e yaptığı bir açıklamada, IBM’in ABD'de işe aldığı kişilerin yaklaşık yüzde 15'inin dört yıllık bir diploması olmadığını söyledi. IBM'in artık yalnızca üniversiteye giden adaylara bakmak yerine, bir kodlama eğitim kampı veya sektörle ilgili uygulamalı deneyime sahip adaylara baktığını söyledi.

Bu yüzden, günümüz iş dünyasında sertifika programına katılmak, rakiplerinizi elemek, sektörde bir adım önde olmak ve kariyerinizi geliştirmek için büyük önem arz ediyor. 

İş dünyasında işinize yarayan ve kariyer gelişiminize katkıda bulunacak sertifika programları nedir? Bu makalemizde açıklıyoruz.

İşte Kariyer Gelişiminiz İçin Sahip Olmanız Gereken Sertifikalar:

1. İş Analisti Sertifika Programları

İş analistleri, bir şirkette verimliliği, üretkenliği ve kârlılığı artırmak ve ürünleri, hizmetleri ve sistemleri analiz etmek için şirketlerle birlikte çalışır. Şirketlerin rekabet içerisinde kalıp daha iyi ürün veya hizmet sunabilmesi için iş analistlerine sahip olmaları şirketin başarısını koruması açısından önemlidir. 

Kısaca, bir şirketin başarısının sürdürülebilir bir hale gelmesi için şirketin analizini yapmak iş analistleri sayesinde olur. Bu yüzden, bir iş analisti sertifika programına katılmanız, becelerinizi belgelendirmenize ve bir iş analistinin sahip olması gereken bilgilere sahip olduğunuzu gösterir. 

Ayrıca, şirketlerin her zaman ihtiyacı olacağı bir iş pozisyonu olduğu için bu alanda kendinizi geliştirmek, iş dünyasında birçok iş olanağı elde etme şansınızı da artırır. 

Mesela, Laba’nın BT İş Analistliği kursu iş analizi alanında kendinizi geliştirmek için iyi bir sertifika programı seçeneği olabilir. Buna ek olarak, Harvard Business School’un vermiş olduğu Online Business Analytics (Çevrimiçi İş Analizi) sertifika programına da katılabilirsiniz.

2. Satış Sertifika Programları

Birçok satış uzmanı, kariyerlerini geliştirmek için tasarlanmış özel programlar aracılığıyla ek eğitim ve sertifikalar almayı tercih eder. 

İkna becerilerinizi güçlendirmenin ve satışla ilgili bilgilerinizi genişletmenin yanı sıra sertifikalar, satış personellerinin bu alanda bir adım önde olmalarına ve geçmiş deneyimlerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Mesela, Laba’nın Satış Yönetimi ve Satın Alma Yönetimi sertifika programları satış alanında kendinizi daha çok geliştirmek için iyi bir seçenek olabilir.

3. Proje Yönetimi Sertifika Programları

Bir proje yönetimi sertifikası kazanmak, projelerinizi ileriye taşımak ve çalışanlarınızın hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için gerekli stratejileri, araçları ve iletişim yöntemlerini belirlemenize yardımcı olur.

Proje yönetimi hakkında daha fazla şey öğrenmeniz, daha iyi bir yönetici olmanıza, daha etkili müşteri projeleri sunmanıza ve nihayetinde şirketinizde yenilik yapmak için ihtiyaç duyduğunuz sistemleri oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

OakTree Staffing & Training şirketinin işe alım sorumlusu Ashley Riedesel, "Herkes bir proje yöneticisinin sahip olduğu liderlik ve organizasyon becerilerine sahip olduğunu iddia edebilir, ancak bu alanda bir sertifika almak  adayın özgeçmişine gerçekten değer katar" diyor.

Bu yüzden, Laba’nın Profesyonel Proje Yönetimi sertifika programına katılmak proje yönetimi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanıza ve gerekli stratejileri belirlemenize katkı sağlayabilir.

 

4. İşletme Yönetimi Sertifika Programları

İşletme yönetimi hakkında daha fazla bilgi almak ve işletmenizi daha iyi yönetmek istiyorsanız bir işletme yönetimi sertifika programına katılmak işletmenizi daha iyi yönetmenize ve bu alanda daha çok bilgi edinmeye  yardımcı olabilir. 

Örneğin, bir işletme yönetimi sertifikası; pazarlama, finans, muhasebe, insan kaynakları gibi alanlarda gerekli bilgileri daha kısa zamanda öğrenmenize ve bu alanda daha fazla bilgi edinmenize ve beceri kazanmanıza yardımcı olur.

Örneğin, Harvard Extension School, pazarlama yönetimi, işletme yönetimi  gibi çeşitli konularda çevrimiçi sertifika kursları sunmaktadır. 

5. İnsan Kaynakları Sertifika Programları

Birçok işe alım uzmanı, İK alanında bir sertifika programına katılmanın bu alanda iş arayanlara fayda sağlayacağını ve işe alımlarını kolaylaştıracağını düşünmektedir. 

Fit Small Business şirketinin kıdemli kariyer analisti Laura Handrick, "Bir İK profesyoneli arıyorsam, bir İK sertifikasına sahip olduklarından emin olmak isterim" diyor.

Bu yüzden, İK alanında bir sertifikaya sahip olmak, CV’niz için özellikle bu alanda iş arıyorsanız büyük fayda sağlayabilir ve işe alım sürecinde rakiplerinizi elemenize bir etken olabilir. Örneğin, SHRM’nin veya PHR’nin bu alandaki sertifika programlarına katılmak CV’niz için faydalı olabilir.

6. Finans Sertifika Programları 

Finans alanında bir sertifika programına sahip olmak, ticari performansınızı artırmanıza, teknik finansal konuları pekiştirmenize ve günümüzün rekabet dünyasında daha başarılı olmanıza imkan sağlar. 

Ayrıca, bu alanda çalışmıyor veya herhangi bir eğitiminiz bulunmuyorsa finans alanında sertifika programına katılmak size finans konusunda teorik bilgileri daha kısa sürede anlamanızı ve pratiğe dökmenizi sağlar.

Örneğin, finans alanına yeni başlayanlar için Laba’nın Finansçı Olmayanlar İçin Finans  sertifika programına katılmak, finans alanında çalışmak isteyenler için önemli bir avantaj sağlayabilir. Ayrıca, Finansal Modelleme ve Finansal Analizi sertifika programları da bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere de birçok fayda sağlayabilir.

Önerilen gönderi:

preview-1-64abc96bcf78e463519628.png

Laba’nın Satış Yönetimi Kursunun Satış Yeteneklerinize Sağlayacağı 4 Fayda

Okuyun

7. Microsoft Sertifika Programları

Microsoft sadece iyi bir teknoloji şirketi olmanın yanı sıra kendinizi geliştirmek için iş dünyasında bulunan kişilere birçok sertifika programı sunar. İş dünyasında sıkça kullanılan Excel, Word ve Powerpoint programlarında kendinizi daha çok geliştirmek veya veri analizi hakkında daha fazla bilgi almak için Microsoft’un resmi sitesinde yer alan ilgili sertifika programına katılabilirsiniz. 

8. Google Sertifika Programları

Google şirketi de iş alanında kullanabileceğiniz birçok sertifika programları sunar. Google sertifikaları; pazarlama, BT, UX tasarımı ve eğitim gibi birçok sektörde yeni beceriler geliştirmenize yardımcı olacak sertifika programları sunmaktadır. Ayrıca reklamcılık, web tasarımı ve proje yönetimi gibi konularda da becerilerini geliştirmek isteyenler için birçok sertifika programı imkanı sağlar.

Buna ek olarak, iş dünyasında sıkça kullanılan Google Analytics ve Google Ads programlarını daha iyi öğrenebilmeniz için de sertifika programları oluşturmuştur. Google sertifikaları sayesinde kendinizi iş alanında daha çok geliştirebilir, yeni beceriler öğrenebilir ve var olan becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Sonuç olarak, her sektörde ve her kariyer yolunda farklı sertifikaların değeri ve önemi vardır. Sektörünüzdeki eğilimleri ve talepleri dikkate alarak, ilgi duyduğunuz alanda uzmanlaşmanızı sağlayacak ve sizi kariyerinizde öne çıkaracak sertifika programlarını seçmek önemlidir. Sertifika programlarına katılmak iş dünyasında size birçok faydası olmakla beraber işe alımınızı da kolaylaştırma da önemli bir faktör olabilir.

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz