Kariyerinizi Yükseltecek 16 Beceri | Laba Eğitim Platformu
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

Yaz için Kişisel Gelişim Rehberi: Kariyerinizi Yükseltecek 16 Beceri

Yaz aylarını fırsata çevirin!

cover-11-666c3c6bdd083627179473.webp

Yaz mevsimi, ısınan havalarla birlikte çoğumuzun yaşam enerjisini de artırıyor. Biz de Laba ailesi olarak, bu yaz kariyerinizi ileriye taşıyacak ve karşınıza çıkan tüm fırsatları yakalamanıza yardımcı olacak kritik becerilerden oluşan bir öneri listesi hazırladık. Tabii, sadece liste hazırlamakla kalmadık. 28 Haziran’a kadar sürecek, sektör liderlerinin kariyer yolculuğunuzda size bizzat eşlik edeceği İki Kurs Tek Fiyat kampanyası düzenledik. Kampanyamızın detaylarına linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. İşte şimdi kişisel gelişim zamanı!

Öz geçmişinizi gözden geçirin

Öz geçmişinizi en son ne zaman güncellediniz? İş arayışında ya da terfi beklentisindeyseniz, bu yaz kariyer yolculuğunuza göz atmak için harika bir fırsat olabilir. Önceki makalelerimizde, yapay zekanın tüm sektörler üzerinde artan etkisinin işe alım süreçlerine de yansıdığından bahsetmiştik. CV taramalarında yapay zekadan yararlanan şirket sayısı artarken, yeteneklerinizi ön plana çıkarmak için bazı kriterleri göze almanız gerekir. Bu sistemlerden tam puanı almak için yapay zeka uygulamalarından yararlanabilir, Harvard’ın yayınladığı CV rehberine göz atarak, önerileri kendi öz geçmişiniz üzerinde uygulayabilirsiniz!

Etkileyici bir ön yazı hazırlayın

Ön yazı, işe alım süreçlerinde ilk “Merhaba” rolünü üstlenir. Etkili bir ön yazı, yüzlerce başvurunun içinde öne çıkmanızı sağlayabilir. Her ne kadar kulağa külfetli gelse de başvuru yaptığınız şirkete uygun olarak kişiselleştirilmiş, başarılarınızı vurgulayan ve pozisyona neden uygun bir aday olduğunuzu belirten bir ön yazının etkisi sizi şaşırtabilir.

Sektör bilgilerinizi güncelleyin

Her gün, takip edemediğimiz hızda gelişmelerin yaşandığı bir dönemde yaşıyoruz. Dolayısıyla, iş dünyasının başarılı profesyonelleri için sektörlerinde güncel bilgi sahibi olmak artık bir zorunluluk haline geldi. Sektörünüzdeki dünya çapında gerçekleşen son gelişmelerden haberdar olmak için Gartner, McKinsey ve PwC gibi dev danışmanlık şirketlerini takibe alabilirsiniz. Daha detaylı bilgi arayışındaysanız, Goodreads üzerinden sektörünüzü aratarak, bulunduğunuz alanda son çıkan kitaplara ulaşabilirsiniz.

Film gecelerinizi çeşitlendirin

Kitaplar yerine filmleri mi tercih ediyorsunuz? IMDb, bu noktada izlemek istediğiniz filmin puanını kontrol etmekten çok daha fazlasını sağlayabilir. Tıpkı Goodreads’te olduğu gibi, sektörünüze dair kısa bir araştırmayla binlerce film, dizi ve belgesele ulaşabilirsiniz.

“Soft skills” üzerinde çalışın

Soft skills; uyumluluk, verimlilik, liderlik, zaman yönetimi ve kritik düşünce gibi teknik olmayan becerilerimizi kapsar. Çoğu insan, iş hayatında teknik becerilerini geliştirmek için çaba harcamayı tercih etse de bilimsel çalışmalar sosyal becerilerin de kritik bir öneme sahip olduğunu gösteriyor. Günümüz iş dünyasında kızışan rekabet ve sürekli değişim, uyum becerilerimizi vazgeçilmez kılıyor. Bu beceriler üzerinde çalışmak için, iş rutininizi sosyal bir bakış açısından inceleyerek hangi noktalarda kendinizi geliştirebileceğinizi saptayabilirsiniz.

Önerilen gönderi:

preview-53-65e9b5969320d484283076.png

Erteleme Paradoksundan Kaçının!

Okuyun

Öz eleştiride bulunun

Günlük veya iş hayatınızda yaşadığınız son tartışmayı hatırlayın. Verdiğiniz tepkileri, hislerinizi ve tartışma sonucunda geldiğiniz noktayı gözden geçirin. Daha iyi bir yaklaşım benimseyebilir miydiniz? Ses tonunuz gereğinden yüksek miydi? Belki de haksız olan siz miydiniz? Veya yaptığınız son hatayı anımsayın. Şu an sahip olduğunuz bilinçle o hatadan nasıl bir ders çıkarırdınız? Belirli aralıklarla kendimize zaman tanıyarak, yaşadığımız stres dolu olayları sakin bir zihinle gözden geçirmek, bizi daha sağlıklı iletişim kuran ve hataları ders olarak gören bireylere dönüştürebilir.

Konfor alanınızdan uzaklaşın

Bu makale, rutinlerinizi gözden geçirmek için ideal bir mesaj olabilir. En son ne zaman yapmak istediğiniz bir şeyden, sizi korkuttuğu veya rutininizden caydıracağı için vazgeçtiniz? Konfor alanlarımızdan çıkmak korkutucu olsa da her geçen gün kendimizi daha fazla geliştirebilmemiz için zorunlu bir faktördür. Dolayısıyla, zihninizin derinliklerinde sizi bekleyen bir maceraya bugün “evet” diyerek başlayabilirsiniz!

 kişisel gelişim rehberi

İçinizdeki lideri güçlendirin

İşletme sahibi, müdür, takım lideri veya üst düzey bir yönetici olabilirsiniz. Günün sonunda, insan ilişkileri ve ekip yönetimi iş dünyasındaki çözülmesi en zor olan denklemlerden biri haline gelebilir. Bu zorlu yolculukta içinizdeki lideri güçlendirerek daha verimli sonuçlar almak için Laba’nın liderliği yeni bir boyuta taşıyan değerli kurslarından yararlanabilirsiniz:

Hareketin önemini unutmayın

Bilim düzenli egzersizin önemini vurgulasa da Dünya Sağlık Örgütü verileri, dünya çapında yetişkinlerin %27’sinin belirlenen standartları karşılayacak kadar egzersiz yapmadığını gösteriyor. İronik bir şekilde, hayatın koşuşturmacasında bedenimize gereken ilgiyi göstermeyi ihmal edebiliyoruz. Bu yaz düzenli yürüyüşe çıkarak, bol bol yüzerek, yoga, fitness, tenis veya ilginizi çeken bir spor dalında kurslara kaydolarak egzersizi hayatınıza dahil edebilirsiniz.

Yeni bir dil öğrenin

Çoğumuzun hedefleri arasında yeni bir dil öğrenmek yer alıyor ancak bu hedefi gerçeğe dönüştürmeyi genelde ertelemekle yetiniyoruz. Artık ertelemeye bir son verip Duolingo, Cambly veya Busuu gibi uygulamaları kullanarak, diziler veya YouTube videoları izleyerek ve basit seviye podcastler dinleyerek dil öğrenme yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

Yazılım dünyasını keşfedin

Laba’nın bilişim teknolojilerine dair birbirinden değerli kurslar sunan bir markası olduğunu biliyor muydunuz? Henüz keşfetmediyseniz, robot_dreams üzerinde sizi bekleyen makalelere ve kurslara göz atabilirsiniz!

Yapay zekayı benimseyin

ChatGPT’nin 30 Kasım 2022 tarihinde kullanıma sunulmasından önce, yapay zeka ihtimallerin konusuydu. Ancak günümüzde, hangi sektörde olursak olalım, yapay zekaya uyum sağlamak bir zorunluluğa dönüşüyor. Yapay zekayı benimseme yolculuğunda, ChatGPT ve Gemini gibi büyük dil modellerine aklınıza gelecek binbir çeşit soruyu sorarak veya MidJourney ve Adobe Firefly gibi platformlar üzerinden hayal gücünüzdeki imgelere hayat vererek başlayabilirsiniz!

Veri analizinde ustalaşın

İçinde bulunduğumuz dönemi “Veri Çağı” olarak adlandırmak pek de yanlış sayılmaz. Öyle ki, Statista tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, yıllık ürettiğimiz, kopyaladığımız veya tükettiğimiz veri boyutunun 2025 yılında 181 trilyon gigabyte’a ulaşacağını öngörüyor. Ancak, veriyi doğru analiz etmek onu üretmek kadar kolay olmayabiliyor. Verinin değerini görüyor ancak analiz aşamasında sorunlar yaşıyorsanız veya rehberlik arayan bir veri analistiyseniz, Laba ve robot_dreams kurslarıyla veri analizinde ustalaşabilirsiniz!

21. yüzyılın pazarlama dünyasına dalın

Yapay zeka, dijital dönüşüm, sosyal medya, nesnelerin interneti, sanal gerçeklik ve çok daha fazlası… Pazarlama trendlerinin değişim hızı bazen baş döndürücü olabilir. Bir işletme sahibi veya pazarlama profesyoneli olarak pazarlama trendlerindeki son treni yakalamak istiyorsanız, Laba’nın pazarlama kurslarında sektörün duayenleri sizi karşılamaya hazır! 

Hobilerinizi gözden geçirin

İş hayatında en iyi versiyonunuza ulaşmak yorucu olmaya başladığında yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri bulunduğunuz noktadan biraz ulaşarak hobilerinize odaklanmaktır. Yorgun, tıkanmış veya sıkılmış hissediyorsanız, resim çizmek, maket yapmak, fotoğraf çekmek veya dans etmek gibi yaratıcılığınızı yeniden keşfedeceğiniz ve kendinizi farklı bir ışıkta inceleyebileceğiniz bir hobiye başlayabilirsiniz.

Networking’i aksatmayın

Kurduğunuz profesyonel bir ağın iş hayatında sizi başarıya götürdüğü bir an oldu mu? Bilimsel araştırmalar, güçlü profesyonel ağlar kuran girişimcilerin yatırımcılara ulaşma ihtimallerini artırdığını ve bireylerin kariyer yolculuğunda bir yatırım niteliğinde olduğunu gösteriyor. Profesyonel ağınızı güçlendirmek için LinkedIn üzerinden sektörünüzde bulunan isimlerle bağlantı kurmanın ötesine geçerek onlarla iletişim kurmayı düşünebilirsiniz. Aynı zamanda, Laba’nın kurslarına kayıt olarak, bulunduğunuz sektörün başarılı profesyonelleriyle oluşturduğumuz canlı bir ağın parçası olabilirsiniz. Bu yaz, bir taşla iki kuş vurmak için İki Kurs Tek Fiyat kampanyamıza göz atmayı unutmayın!

Keyifli bir yaz dileriz!

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz