Laba’nın Başarı Hikayesi | Laba Uluslararası Eğitim Platformu
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

Laba’nın Başarı Hikayesi

Laba son yıllarda aktif olarak tercih edilen bir online eğitim platformu haline gelmiştir. Laba'nın bir marka olarak kısa sürede nasıl başarı yakaladığına ve hangi yöntemleri kullandığını bu makalede açıklıyoruz

cover4-648c760ce2af1328537775-min-64a670747a852994514786.jpg

Online eğitim son zamanlarda sıkça duyduğumuz bir kavram. İnsanlar fiziken ulaşamadıkları eğitime veya kendilerini daha çok geliştirmek adına online eğimi sıklıkla tercih eder hale geldi. Mesela, bazı okullar doğrudan online olarak lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi vermeye başladı ve bu da aslında eğitimin ne kadar dijitalleşmeye başladığını bizlere gösteriyor.

Online eğitim almak demek sadece üniversitede alınan eğitim değil, bir sertifika programına katılmak, kendi gelişiminiz için bir programa dahil olmak da online eğitim seçeneklerinden biri haline geldi. Hatta zamanı olmayan ama kendin yine de geliştirmek isteyen kişiler arasında aslında daha çok tercih edilen bir seçeneğe dönüştü.

Sertifika programları hem zamanınızdan tasarruf etmenizi sağlıyor hem de sadece istediğiniz alan hakkında eğitim alıyorsunuz. Bu yüzden de bir sertifika programı son zamanlarda özellikle bir okul müfredatına vakit ayırmak istemeyen fakat yine de kendini geliştirmek isteyen kişiler için harika bir imkan haline gelmiş bulunmaktadır.

Buna ek olarak, okulda verilen eğitimin çoğu teorik bilgiden oluşuyor. Öğrettilen teorik bilgiyi uygulayacak fırsatı yaratan çok az okul var. Bu durum iş hayatına başlandığı zaman insanlar için bir dezavantaj yaratabiliyor. Bir üniversiteye veya herhangi bir eğitime o kadar zaman ve emek harcayıp daha sonra pratiğe dökememek, iş hayatında olan insanların başka alternatiflerle kendilerini geliştirmek istemelerine yol açıyor.

Bu yüzden, sertifika programları aslında gelecek de çok daha tercih edilir hale  gelecektir çünkü günün sonunda çoğu insan sadece iş hayatlarında kullanmak istedikleri bilgileri öğrenmek ve öğrendiği bu bilgileri de uygulamak ve uygulayacak alanlar bulmak istiyor. 

Bu yüzden, iş hayatlarında özellikle finans, pazarlama, yönetim alanlarında bilgi sahibi olmak çok önemli hale geldi. Çünkü temelde bir şirketi yönetmek ve ayakta tutmak için hangi alanlarda çalışırsak çalışalım yeterli stratejileri geliştirebilmek ve şirket konumunu daha iyi getirebilmek için bu alanlarda bilgi sahibi olmak bir gereklilik haline geldi.

Laba’da özellikle bu alanlarda son dönemlerde tercih edilen bir online eğitim platformu haline geldi. Kendine has eğitim stili, müfredat ve diğer iş insanlarına vaat ettikleriyle online eğitim sektöründe adından kendini sıkça söz ettiriyor.

Laba’yı kısaca tanıtacak olursak 2015 yılında Ukrayna’da kuruldu ve aslında global bir EdTech şirketidir. 2021 yılında da Türkiye’de hizmet vermeye başlamıştır. 8 sene içerisinde Pazarlama, Finans, IT, İşletme ve Yönetimi ve İnsan Kaynakları gibi alanlarda toplam 395 kurs içeriği üretmiş olup  95.000’den fazla öğrenciyi de bünyesinden mezun etmiştir. 

Laba’da gerçekleştirilen eğitimlerin çoğunluğu canlı web seminerleri formatındadır ve ders sırasında öğrenciler canlı olarak eğitmenlerle iletişim kurar.

Buna ek olarak, Laba’da verilen kurslarla ilgili öğrenciye pratik ödevler hazırlanır ve teorik bilginin pratiğe dökülmesi amaçlanır. Verilen kurs müfredatının detaylarına paralel olarak 5-6 hafta ve 10-12 online ders olarak  kurslar kurgulanmıştır. Haftada iki gün planlanan her bir ders 90 dakika sürmekle birlikte birden çok ülkede de hizmet vermeye başlamıştır.

Ayrıca, Laba şirketinin faaliyet gösterdiği ülkeler arasında Almanya, Polanya, Romanya, Ukrayna, Amerika, Çekya, İngiltere ve Macaristan bulunmaktadır. Google, Netflix, Amazon gibi uluslararası şirketlerle ve Türkiye’de Koç, Trendyol, Arçelik, CarrefourSA gibi sektör liderlerinin yöneticileriyle de işbirliği yapma imkanına sahip olmuş ve referans almıştır.

Kendini online eğitim alanında kanıtladığını aslında mezun ettiği öğrenci sayısından, birçok ülkeye açtığı şubelerden ve güvenilir referanslarından da  anlayabiliriz. Buna ek olarak, Laba’nın birçok kursu da akredite edilmiştir. Bu durum da kendini bu sektörde ne kadar kanıtladığını gösteriyor.

Yukarıda belirttiğimiz gibi,artık  çoğu kişi sertifika programına yöneliyor çünkü hemen hemen tüm okullarda öğrenilen teorik bilgi maalesef unutuluyor ve birçok okulda uygulanabilir bilgiyi öğrencilerine sağlamıyor. 

Bu yüzden Laba bu konuda diğerlerinden farklı olarak müfredatını iş insanlarının günlük iş hayatlarında uygulayabileceği şekilde tasarlıyor.

Laba’da eğitim alırsanız size sağlayacağı birçok avantajı var ve seçilmesi için birçok sebebi var fakat başlıca nedenleri: 

1. Çoğu Kursunun Akredite Edilmiş Olması

Bir kurumun gerçekten güvenilir ve kaliteli içerik sağladığını anlamak istiyorsak akla ilk gelen şey akrediteye bakmak oluyor. Akredite etmek hem o kuruma olan güveni artırıyor hem de gerçekten iyi bir kurs içeriği sunulacağından ve iyi bir eğitim alacağınızdan da emin oluyorsunuz. 

Bu yüzden Laba birçok kursunu akredite ederek güvenilirliliğini ve kalitesini kanıtlamıştır. IIBA ve HRCI gibi birçok akredite kurumundan kurslarını akredite ettirme imkanına sahip olduğu için Laba’da gerçekten kaliteli bir eğitim aldığınızdan emin oluyorsunuz.

2. Vaka Çalışmalarına Öncelik Vermesi ve Uygulamalı Ödevler Sağlaması

Teorik bilgilerin çoğu unutulduğu ve uygulanmadığı için pek çok kurs platformu ve sertifika programı, iş insanlarının öğrendiği bilgileri gerçek hayatta uygulayabileceği ve teorik bilgiden daha fazlasını sunacağı kurs programları tasarlamayı tercih ediyor. 

Laba’da kendi müfredatında zaten bu duruma öncelik vermiş bir kurum. Öncelikle mutlaka gerçek vakadan örneklerle kursta öğrenilen bilgileri pekiştirmeyi, nerelerde kullanabileceğinizi öğrenmeyi ve kendinizin de pratik ödevlerle uygulamanızı sağlıyor. 

Böylelikle,Laba’ da teorik bilginizi uygulayacak ödevler verildiği ve gerçek vakalarla da uygulamalı olarak gösterildiği için kursu almış bir iş insanı, iş hayatına geri döndüğünde Laba’da öğrendiği bilgileri uygulayacak alan bulabiliyor.

3. Eğitmenlerinin Sektörde Kendini İspatlamış İş İnsanları Olması 

Laba’nın müfredatları eğitmenlerle olan işbirliği sayesinde hazırlanıyor. Bu durum büyük bir avantaj haline geliyor çünkü eğitmenler de sektörlerinde kendini ispatlamış iş insanlarından oluşuyor. Kısaca, sizi anlayacak olan tek insan aslında bu sektörün zorluğunu çeken ve sizinle aynı yollardan geçen iş insanlarıdır.

Bunun için, olası hangi problemlerle karşılaşabileceğinizi, bu sorunlara nasıl tepki vermeniz gerektiğini, kendi alanınızda nasıl gelişmeniz gerektiğini ve sektörünüz için hangi bilgiler gerektiğini yine sizin sektörünüzü nüfus etmiş ve tecrübe etmiş bir iş insanı bilebilir. 

Bu yüzden, sektörden bir iş insanıyla o müfredatı hazırlamak ve o kişinin sizin eğitmeniniz olması kesinlikle eğitim alan bir kişi için büyük bir avantaj sağlayabilir. Ders sırasında iletişime geçerek olası sorularınızı yöneltebilir, sektörü daha iyi anlayabilir, kendinizi sektörde daha iyi geliştirebilir ve rakiplerinizden bir adım öne geçebilirsiniz. 

4. Tamamen Online Olması

Bir eğitimi almak ve zaman ayırmak gerçekten emek ve vakit alan bir durumdur.Ancak, Laba eşsiz ve kendini kanıtladığı online eğitim platformunu siz nerede olursanız olun sağlıyor 

Eğitmeninizi ister yoldayken dinleyin, ister evinizde dinleyin, her yerden ulaşılabilir olması nedeniyle tüm öğrenciler için büyük bir kolaylık haline geliyor.

Önerilen gönderi:

preview-64776112120c3461259868.jpg

2023’te Marka-Tüketici İlişkileri Nasıl Şekillenecek?

Okuyun

Ayrıca Laba’ya verdiği eğitimi herkese sunma imkanını arttırma olanağı da sağlıyor. Buna ek olarak, eğer kurs anında işiniz var ve o anda katılma imkanı bulamıyorsanız, derslerin kaydedilmesi de dersi kaçıranlar için çok iyi bir fırsat haline geliyor. Dersin olduğu an katılamadınız diyelim, daha sonrasında dersin tekrarını izleyerek o dersi anlayabilir ve kaçırdığınız dersi telafi edebilirsiniz.

5. Alt Markalara Sahip Olması 

Laba alt markalara sahip olarak aslında kaliteli eğitime gerçekten ne kadar önem verdiğini ve IT ve kreatif kariyer alanlarına da yönerelerek aslında  kendini ne kadar güncel tutmak istediğini de gözler önüne seriyor. Laba bünyesinde Robot dreams, Skvot, Elvtr gibi birçok alt marka bulduruyor. SKVOT, kreatif kariyer alanında hizmet vermekle birlikte, Robot Dreams markası IT alanında Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya ve Türkiye gibi ülkelerde faaliyet göstermektedir. Ayrıca, Elvtr markası da  Amerika’da hizmet vermektedir. 

6. Uluslararası Bir Platform Olması

Laba’nın uluslararası bir platform olması bu kursu almak isteyen iş insanlarına büyük olanaklar sağlıyor. Kendini uluslararası platformda kanıtlamış sektör insanları Laba sayesinde sizlere eğitim sunabiliyor. Laba’nın İngiltere şubesinde eğitim veya röportaj gerçekleştirmiş birinin içeriği aynı zamanda Laba Türkiye’de de ulaşılabiliyor. 

Mesela, Amazon İngiltere’de Genel Müdür olan Stijn Demeersseman daha önce Laba Uk’de eğitim vermişken şu an Laba Türkiye’de de içerik üretmeyi kabul etti. Böylece, uluslararası olarak hem kendini kanıtlamış biriyle birebir etkileşimde bulunuyorsunuz hem de sektörden bir iş insanının sadece kendisinin uyguladığı bilgileri öğrenme ve uygulama  fırsatı elde ediyorsunuz. Bu durum, size aslında uluslararası şirketlerin hangi stratejileri uyguladığını öğrenme ve kendi iş hayatınızda uygulama fırsatı sağlıyor.

Bu yüzden sağladığı birçok olanak ve sahip olduğu birçok imkan sayesinde  Laba diğer kurslardan ayrılmakla kalmıyor, iş sektöründe yer alan insanların ilerlemesini, gelişmesini ve fark yaratmasını amaçlıyor.

Uluslararası bir platform olması sayesinde hem uluslararası standartlarda eğitim alma imkanına erişiyorsunuz .Ayrıca, hem her yerden ulaşabiliyorsunuz hem de eğitmenlerle birebir iletişim kurarak yaşadığınız  olası problemlere çözüm bulma şansına sahip olabiliyorsunuz. Hiçbir başarı tesadüf değildir ve Laba’nın 8 yılda kendini online platform sektöründe kanıtlaması, birçok uluslararası platforma yayılması, içeriklerini iş insanlarıyla üretmeyi seçmesi de bu durumu net bir şekilde açıklıyor.

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz