PMI ve PMI Sertifikaları Nedir? | Uluslararası Eğitim Platformu Laba
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

PMI ve PMI Sertifikaları Nedir?

frame-3598-1-6322edb4a7e6c174485076-min-64475f7c06773494594817.jpg

Proje Yönetimi Enstitüsü (PMI), proje yönetimi toplulukları oluşturmaya yardımcı olan ve bireylerin gelişimlerini destekleyen tanınmış bir proje yöneticileri derneğidir. 1969'da kurulmuş olan Proje Yönetimi Enstitüsü, şu anda neredeyse tüm dünyada faaliyet gösteriyor.

Onun himayesi sayesinde, dünya çapında milyonlarca profesyonel, işletmelerin ve kuruluşların kaliteli ürünleri daha iyi ve daha hızlı ortaya çıkarmasına yardımcı olurken, ekiplerde ve şirketlerde daha iyi bir ortam sağlamaktadır. PMI, nihayetinde dünyayı daha iyi bir yer haline getiren yeni çalışma yöntemleri geliştirir.

PMI Sertifikaları

Project Management Institute, gereksinimlerinizi karşılayan sertifikalara sahiptir. Yetkinliklerinizi günümüzün yüksek standartlarına yükselterek, PMI sertifikaları size her alanda çalışma ve her projeyi yönetme yeteneği verir. Ayrıca, şu anda hangi aşamada olursanız olun, kariyer basamaklarını tırmanmak için mantıklı bir olanak yaratabilirler.

PMI sertifikaları mükemmelliğinizi kanıtlar ve sizi işverenlerin gözünde daha çekici kılar.

İşte çeşitli deneyime sahip proje yönetimleri için bir sertifika listesi:

Sertifikayı almak için neden çaba göstereyim?

Kesinlikle herhangi bir sertifikaya sahip olmayan bir proje yöneticisi olabilirsiniz, ancak sertifikanın sağladığı bir dizi inkar edilemez fayda vardır. Bunlara göz atabilirsiniz:

1) Sertifikalı proje yöneticileri daha fazla kazanırlar. Kazanma Gücü: Proje Yönetimi Maaş Anketine göre, PMP sertifikalı profesyoneller, ankete katılan 40 ülkede ortalama %16 daha fazla maaş alıyorlar.

2) Sertifika, özgeçmişinizi daha iyi hale getirir. Bu, sizi cesur ve uluslararası kabul görmüş becerilere sahip bir profesyonel olarak gösteren ek puanlar verir.

3) Profesyonel ağınızda yardımcı olur. Diğer sertifikalı profesyonellerle bağlantı kurarak, böylece, hayalinizdeki işi bulma şansınız daha artmış olacak (iş başvurmanız için zaten harika bir özgeçmişiniz var).

4) Gerçekten daha iyi bir proje yöneticisi olursunuz ki bu belki de en önemli faydasıdır. Mevcut PwC programı ve proje yönetimi uygulamaları üzerine yapılan bir araştırmaya göre, yüksek performanslı projelerde, sertifikalı proje yöneticilerinin görevlendirilmesi çok daha olasıdır. Aslında, yüksek etkili olarak sınıflandırılan projelerin %80'i sertifikalı bir proje yöneticisi kullanır.

Ne yapmalıyım?

PMI sınavlarının, lise diploması, lisans derecesi ve PDU olarak da adlandırılan belirli sayıda proje yönetimi eğitimi gibi bazı ön koşulları vardır.

PDU'lar, PMI tarafından akredite edilmiş proje yönetimi kurslarını tamamladığınızda aldığınız eğitim saatleridir. Ayrıca sertifikalarınızın geçerliliğini tutmak için PDU kazanmanız gerekir.

Laba, PMI tarafından akredite edilmiş bir eğitim kurumudur.

Ayrıca, PMP sertifika durumunuzu sürdürebileceğiniz yalnızca PDU kursları sunar. BT Proje Yönetimi kursumuz bunlardan biri, bu kursa katılarak 12 PDU kazanabilirsiniz.

PMI Yetkili Eğitim ortağı olarak Laba, uluslararası standartlara uygun eğitim içerikleri sunmakta ve eğitmenlerimiz bu alanda eğitim verebilecek niteliktedir.

PMP sertifikası kesinlikle zaman ayırdığınıza değer. Gelecekteki veya mevcut sertifikanız için PDU'ları toplamak için Laba'nın BT Proje Yönetimi kursuna katılabilirsiniz.

Kaynaklar:

Proje Yönetimi Enstitüsü

PMI Sertifikaları

PMP sertifikasının buna değer olmasının 6 nedeni.

PMP Sertifikasyonunun 5 İnanılmaz Faydası

Proje Yönetimi (PMP) Sertifikasyonunun En İyi Faydaları

PwC Anketi

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz