Proje Yönetimi ve İş Süreçleri: 12 Uygulama | Laba işletme okulu
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

Proje Yönetimi ve İş Süreçleri: 12 Uygulama

image30-6182a88e9ea15103946358-min-648053b872518262407580.png

Ekip çalışmasını düzenlemek ve görev durumlarını kontrol etmek için birçok online uygulama bulunuyor. Bunlardan bazıları BT geliştirme için daha uygundur, diğerleri ise tasarımcılar için üretilmiştir. Temel uygulamaları sizler için topladık, nasıl çalıştıklarını anlattık ve onları kullanan kişilerin yorumlarını aldık.

Ekip çalışması için uygulama nasıl seçilir?

Ekibin şu anda kullandığı iletişim kullanım durumlarını (use-cases) tanımlamak gerekir. Ardından şirketin mevcut süreçlerini ve ihtiyaçlarını analiz etmenizin yanı sıra yakın gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçları (şirket büyümeye başlarsa veya üretimi genişletmeyi planlıyorsa) düşünmeniz de gerekir.

Ardından, mevcut ve gelecekteki olası kullanım durumlarını mümkün olduğunca kapsayacak en iyi görev yöneticisini seçmeniz gerekir.

Bunu takiben, seçilen sisteme dayalı olarak kendi görev mimarinizi geliştirmeniz, kullanıcıların rollerini, sistemdeki etkileşim kurallarını tanımlamanız ve ekip kılavuzları oluşturmanız gerekir.

Eğitim sisteminin geliştirilmesi ve uygulanması üzerine ekibin sisteme entegrasyonu olacaktır.

Düzenlemeler (ongoing changes) için vakit bırakın, çünkü ekiplerin çalışmaya başladıklarında görev mimarisinde veya kurallarda değişiklikler gerekli olacaktır.

#1. Basecamp

Neredeyse ilk görev belirleme sistemi diyebiliriz. Başlangıç ​​sayfası, ekibinizin projeleri için en önemli olan her şeyi sunar: Mesaj akışı, mevcut görevler ve belge deposu...

iOS ve Android için uygun.

Ücretsiz sürümü yok, tek bir ücret var: Aylık 99 USD. Deneme süresi 30 gündür. Kâr amacı gütmeyen şirketler %10 indirim alabilir, ancak bu durumun belgelerle teyit edilmesi gerekir.

Basecamp avantajları

İstediğiniz sıklıkta yinelenen etkinlikler ekleyebilirsiniz. Birisi görevlerin son tarihlerini değiştirdiğinde, projenin diğer üyelerine bir bildiri gönderilir.

Müşteriyi projeye kullanıcı olarak davet edebilirsiniz. Onunla bazı belgelerin paylaşılması durumunda diğer iç belgelere erişim kısıtlanacaktır. Yayınlama sırasında erişim düzeyini de seçebilirsiniz.

Platform, kullanıcılara araçlarla nasıl çalışacaklarını açıklamak için canlı dersler veriyor. Ayrıca tavsiye programı da var, böylece uygulama, kullanıcıların para kazanmasına da vesile oluyor.

Inna Makotterskaya, Proje ve Operasyonel Yönetim Uzmanı, I+J Danışmanlık Şirketinin Kurucu Ortağı:

Basecamp ekibi her zaman “Keep it simple” yani mümkün olduğunca basit tut anlamını taşıyan kurala uymuştur. Bu, hem tasarımında hem de programın işlevselliğinde okunur. Uygulama, fazla özelliklerle donanılmadı, aksine her şey çok basit: proje - görev takımı - küçük görevler.

Basecamp, gerçek bir mimar olmamı sağlıyor yani uygulamada kendi proje şablonlarımı yaratabilir, ekibimin aşina olduğu terminolojiyi kullanmak için herhangi bir çalışma modülünü gizleyebilir veya yeniden adlandırabilirim.

Ekibim için, genellikle yılda en az iki kez şablonları değiştiririm, içlerindeki ürün ve proje kontrol listelerini düzenlerim, bu da ekibe çalışmalarında büyük ölçüde yardımcı olur.

Benim için Basecamp, yaratıcı ekipler ve online proje yönetim sistemleriyle çalışmaya ilk adımlarını atan yeni başlayanlar için mükemmel bir seçimdir.

Basecamp, teknik desteği ile tanınmıştır. 5 dakika içinde cevap alabilirsiniz. Mesela sorularıma her zaman cevap veren ve yardımcı olan James var. O, Basecamp'taki kişisel arkadaşım.

Keep it simple, fiyatlandırma ile de ilgilidir. Kullanıcı ve proje sayısı ne olursa olsun aylık sadece 99 USD ödersiniz. Ayrıca eğitim alanında çalışan şirketler uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilir.

Basecamp ekibi ayrıca ""Rework", "Remote", “It Doesn't Have to Be Crazy at Work” ve "Getting real” adlı mükemmel kitaplar yazdı

#2. Asana

Görevler atamanıza, önceliklendirmenize ve son tarihler belirlemenize olanak tanıyan bir proje yönetimi uygulaması. Projenin durumunu "tamamlandı/tamamlanmadı" düzeyinde takip edebilirsiniz.

Çalışanlar, çeşitli görevler için ayrı bir çalışma alanı oluşturabilir. Kullanıcılar yorum yapabilir ve dosya ekleyebilirler. Hedefler bir takvim şeklinde görselleştirilebilir. Asana hem tarayıcı üzerinde hem de uygulama üzerinde çalışır.

Android ve iOS için uygulamalar var.

Temel sürüm (15 kullanıcıya kadar) ücretsizdir, ücret minimum kullanıcı başına aylık 10,99 USD ve yıllık olarak faturalandırılır.

Asana avantajları

 Projeler hem normal formatta hem de Kanban panolarında görüntülenebilir. Görevler tartışılabilir. Asana, Google Drive, Dropbox, Slack, takvimler ve ajandalar dahil olmak üzere diğer uygulamalarla da entegre olur. 

Ücretli bir hesapta, gelecekte kullanmak için proje şablonlarınızı kaydedebilir, görevler arasındaki bağlantıları ve bunların tamamlanmasını bir zaman çizelgesi panosunda görselleştirebilirsiniz.

Evgeny Feldman, LABA'nın CEO'su:

İşimde görevleri yönetmek için farklı çözümler kullandım: Jira, Basecamp, Wunderlist, Trello ama en çok Asanayı beğendim. LABA'yı piyasaya sunduğumuzda, kişisel işlerim için Wunderlist'i kullandım, ondan sonra ekip için de kullanmaya başladım, ancak kısa sürede işlevsellik yeterli olmayınca daha ciddi programları aramaya başladım.

Asanayı ilk kullandığımda çok karmaşıktı ve hiç de rahat değildi o yüzden onu bıraktım. Birkaç sene sonra ona tekrar bakmaya karar verdim, bu süre zarfında bir sürü güncelleme ve yeniden tasarım yaptılar.

Yeni sürüm tamamen farklı bir üründü: Çok sayıda gerekli işlevsellik vardı, ancak aynı zamanda görsel olarak hoş, modern ve kullanışlı bir arayüze sahipti. Ücretli sürümde birçok özelleştirme seçeneği vardır. Bence Asana'yı ancak Slack kendi uygulaması yaparsa bırakacağız.

Bu uygulamayı 20 kişiden fazla çalışanlara sahip olan şirketlere tavsiye ediyorum.

#3. Trello

Bu, çeşitli boyutlarda bir proje yönetim sistemidir, aynı anda birkaç çalışan görevi ve durumlarını görebilirsiniz.

Projenin yapısı, dikey kart listelerine sahip bir tahtadır. Kartlar bir listeden diğerine taşınabilir.

Uygulama kullanıcıları son tarihler belirler, tartışmalar düzenler, her karta dosya yükler. Ekip üyeleri değişiklikleri gerçek zamanlı olarak görebilir, kartları arşivleyebilir.

İOS ve Android için uygulamalar var.

Temel sürüm ücretsizdir, minimum ücretli sürümü ise kullanıcı başına aylık 5 USD, yıllık olarak faturalandırılır.

Trello avantajları

Geleneksel olarak listeler “Devam ediyor”, “Tamamlandı”, “Yapılması gerekenler” aşamalarına ayrılır, ancak bunları farklı şekilde adlandırabilir ve ek bölümler oluşturabilirsiniz.

Projelerdeki değişiklikler gerçek zamanlı olarak görülebilir, görevleri hangi kullanıcının görüntülediğini kontrol etmek mümkündür.

 Flashcards ve yorumlar e-posta yoluyla oluşturulabilir. Trello, ekleri postadan uygulamaya indirir, programı açmadan çalışabilirsiniz.

Ek özellikler (powerups) kartlara oy vermenize, diğer hizmetlere (Evernote, Google, Dropbox ve diğerleri) bağlanmanıza, uzun süredir birlikte çalışmadığınız “eskilenen” kartları görmenize, son teslim tarihleri ​​için geri sayım ayarlamanıza olanak tanır.

Kullanan şirketler: Adobe, Pixar, Google.

#4. Podio

Uygulama, projeler için önemli iş süreçlerini kontrol etmenize, belgeleri kaydetmenize, müşteri tabanı oluşturmanıza ve şirket içi tartışmalar yürütmenize yardımcı olur.

Podio, kurumsal iletişim, CRM ve proje yönetimi işlevlerini birleştirir.

iOS ve Android için uygundur.

5 kullanıcıya kadar temel sürümü ücretsizdir, minimum ücret aylık 7.20 USD.

Podio avantajları

 Kullanışlı CRM sistemi, mevcut ve potansiyel müşterilerin profillerini görmenize, işlemlerle ilgili belgeler hakkında bilgi kaydetmenize olanak tanır.

Belge tabanı var: Sunumlar, sözleşmeler, videolara ve diğer materyallere bağlantılar için şablonlar. Filtreler tarafından aranabilir ayrıca iç ve dış kullanıcılarla paylaşılabilir.

Her ekibin performansı ve finansal sonuçları canlı performans tablolarından izlenebilir.

Google Drive, Dropbox, Evernote ve uzantı ile entegrasyon vardır: Gantt çizelgeleri, zaman takibi vs..

Kullanan şirketler: Volvo, Sony, Sotheby's, NFL

Podio, crm sistemlerini düzenlemenize, birbiriyle ilişkili süreçleri otomatikleştirmenize ve gerekli işlevselliği tamamlamanıza olanak tanır.

Yeni başlayanlar için Podio, önceden var olan uygulamalara sahip büyük bir App Market kitaplığı sunar: Finans, Hukuk, Satış ve CRM, Pazarlama, Proje Yönetimi, vb. Profesyonel kullanıcılar da kendi uygulamalarını oluşturabilir ve bunları aynı App Market'te yayınlayabilir.

#5. Bitrix24

Platform, projeleri planlamanıza ve yürütme zamanlarını planlamanıza, takvimi görmenize, belgeleri paylaşmanıza, ekip oluşturmanıza olanak tanır. Mesaj alışverişi yapabilir ve fotoğraf yükleyebilirsiniz.

Zaman takip ve raporlama sistemi mevcuttur. Uygulama büyük şirketler için uygundur.

İOS ve Android için uygulamalar var.

Bulutta 12 kullanıcıya ve 5 GB'a kadar temel sürüm ücretsizdir, minimum ücretli sürümü aylık 39 USD.

Bitrix24 avantajları

Hem yöneticiler için raporlar oluşturabilir hem de kurumsal etkinliklerden fotoğraflar ekleyebilirsiniz.

CRM sistemi olarak kullanılabilir, müşteri kazanım kanallarını analiz edebilir ve Kasım 2018'den itibaren yöneticilerin performansını takip edebilir.

Sosyal ağ ilkesi üzerinde çalışır, iş arkadaşlarına sohbetlerde ve Kasım 2018'den itibaren görüntülü aramalarda iletişim kurma fırsatı verir.

1C ile senkronize, Instagram'dan CRM'e ürün kataloğunu bağlayabilir ve oradan siparişlerle çalışabilir, ürün teklifleri ile hızlı bir şekilde mail listeleri, sms ve aramalar oluşturabilirsiniz.

Kullanan şirketler: Xerox, Samsung, Volkswagen.

Enver Asanov, FORCE Şirketler Grubu İnovasyon ve Otomasyon Müdürü:

Bitrix24, ortaklarım tarafından proje yönetim aracı olarak önerildi. Biz esas olarak iç kurumsal portal olarak da kullanıyoruz. CRM işlevini (leadler, iletişim bilgileri, formları, geri arama formları, açık hatlar) kısmen kullanıyoruz.

Uygulamanın bizim için temel avantajları, diğer hizmetler ile senkronizasyonun yanı sıra kullanışlı bir mobil uygulamanın olmasıdır.

Aracı, her şeyden önce iç iletişim ile işleri yoluna koyması gereken şirketlere tavsiye ediyorum.

#6. Jira

Atlassian'ın proje takip aracıdır. 20 kişiye kadar olan ekiplerin yanı sıra 200+ kişilerden fazla olan şirketler için uygundur.

Jira, proje yöneticileri atamanıza ve gerçek zamanlı olarak göreve hazır olma durumunu kontrol etmenize olanak sunar. Jira'nın sezgisel bir arayüzü var. Platformun özelliği, süreçlerin temel unsurlarının özel adlarındadır.

 iOS ve Android için uygundur.

Ücretsiz sürümü yoktur, ancak 7 günlük deneme erişimi vardır. 10 kullanıcıya kadar olan ekip için ücretsizdir, 11–100 kişi için aylık 7.50 USD.

Jira avantajları

Agile planlama ve şeffaf raporlama yapılabilir, görevlerin durumu takip edilebilir ve önceliklendirilebilir.

Asana, Trello, MS Project'ten verileri içe aktarabilir ve uygulama koleksiyonundan diğer hizmetleri bağlayabilirsiniz.

Kullanan şirketle: Square, eBay, Spotify, Sisco. 

#7. Microsoft Teams

Microsoft Teams, Office 365 içindeki yeni bir uygulamadır. OneNote, Planner, Power BI ve diğer programlara bağlanır. Toplantılar ve video konferanslar planlamak mümkündür.

Kullanıcılar, grup ve özel sohbetler, bireysel projeler için konuşmalar, dosya alışverişi oluşturabilir. Aramalar için Skype for Business kullanılır. 2018'in sonunda, Microsoft Teams önemli bir özellik sundu: Video konferans sırasında arka plan bulanıklaştırma. Bu, kalabalık bir yerde olanlar için son derece uygundur.

iOS ve Android için uygundur.

Minimum işlevselliğe sahip temel sürüm ücretsizdir, minimum ücretli sürümü ise kullanıcı başına aylık 5 USD ve yıllık olarak faturalandırılır.

Microsoft Teams avantajları

 Bu hizmetin tüm programlarına bağlandığı için Office 365 kullanıcıları için uygundur. Ancak Teams'i ücretsiz olarak herkes kullanabilir.

 Görevler, entegre Planlayıcı aracılığıyla dağıtılır, vardiyaları programlayabilir ve gerçek zamanlı olarak değiştirebilirsiniz, uygulamada belgelerle çalışabilirsiniz.

 Asana, Trello, başka bir görev zamanlayıcı veya uygulama bağlayabilirsiniz.

Kullanan şirketler Microsoft, Deloitte, ConocoPhillips.

Daniel Barth, Elektronik GmbH’nin CEOsu:

Temel işlevsellik iyidir. Uygulama yapması gerekeni yapar: Ekip üyeleriyle iletişim kurmasına izin verir. Grup sohbetleri oluşturmak için farklı ekipler oluşturma olanağı de oldukça uygundur. Toplamda üç seviye vardır: Ekipler, kanallar ve tartışmalar (kanallar içinde).

Bildirim sistemi güvenilirdir. Abone olduğunuz kanallardaki değişikliklerle ilgili durumlar özet akışında toplanır.

Teams'e başka işlevler ekleyebilmeniz harika. Planner, görevleri kanban panosu biçiminde görmenizi sağlar. Bu işlevi yalnızca mevcut görevler için değil, aynı zamanda projelerdeki fikirler veya gerçekleştirilmemiş görevler için de kullanabilirsiniz.

Ama dezavantajları da var. Bazen önemli bir mesajı kaçırabilirsiniz. Uygulamayı açtığınızda, en son ayrıldığınız kanala otomatik olarak girersiniz. Başka bir yere geçmek istiyorsanız, tüm mesajları "okundu" bırakarak kanaldan çıkarsınız.

Microsoft Teams'in büyük bir dezavantajı, sınırlı özelleştirme seçeneklerine sahip olmasıdır. Genellikle ya tüm mesajları alırsınız ya da hiçbir şey almazsınız. İnternet bağlantısı zayıf olursa, ağ olmaması nedeniyle gitmeyen mesajların manuel olarak yeniden gönderilmeleri gerekir.

Ancak genel olarak, Teams'i ekip iletişimi için çok uygun sistemimize dönüştürdük.

#8. Slack

Basit ve hızlı iş sohbet uygulaması. Kurumsal yazışmalar için Skype'ın yerini aldı.

Çalışanlar şahsen veya gruplar halinde iletişim kurar, dosya ve bağlantı alışverişinde bulunur. Farklı konular için ayrı kanallar vardır, link gönderdiğinizde önizleme görebilirsiniz.

Android ve iOS için uygulamalar var. 

Temel sürüm (10 hizmetle entegrasyon, 10 bin mesaj geçmişi) ücretsizdir. Minimum ücret, kullanıcı başına aylık 6,67 USD.

Slack avantajları

Birden fazla sohbet oluşturabilir ve tümü veya bazıları için bildirimleri kapatabilirsiniz. Sesli ve görüntülü arama yapabilir, bunlar sırasında çalışma ekranını paylaşabilirsiniz.

Resimler ve PDF'ler dahil olmak üzere ekler aldığınızda, önizlemeyi özelleştirebilirsiniz. Ayrıca Google Dokümanlarını Google Drive'ınıza kaydetme imkanına de sahiptir.

 Diğer programlardan bildirimler ayarlayabilir: Google, Twitter, Dropbox, Asana ve diğer uygulamalar programa bağlanacak ve Slack'te görüntülenecektir. Ayrıca Google Dokümanlar'daki yorumları doğrudan Slack'ten de yanıtlayabilirsiniz.

Katılımcılar, belirli bir süre zarfında görünebilir olan durumları ekleyebilir. Örneğin, "Toplantıdayım" durumunu ayarlayabilir, önerilen veya kendi zaman sürecini seçebilirsiniz ve süre bittiğinde durum kaybolur.

Kullanan şirketler: AirBnb, LinkedIn, Samsung, LABA.

#9. Toggl

Bu araç, ekibin görevleri tamamlamak için ne kadar zaman harcadığını anlamaya yardımcı olur. Bu da, iş süreçlerinin iç analizini yapmak için çok önemlidir. Aralarında geçiş yaparak, kendi ve toplu projelerinizin geçici bir kaydını tutabilirsiniz.

iOS ve Android için uygundur.

Temel sürüm ücretsizdir, minimum ücret aylık 9 USD. Deneme süresi 30 gündür.

Toggl avantajları

Sezgisel arayüze sahip ve alışma için 3-5 dakika lazım.

Harcanan zamanın basit görselleştirilmesi. Zamanlayıcı başlatabilir veya bir görev için sabit bir süre işaretleyebilir, raporları indirebilir ve yazdırabilirsiniz.

Uygulamayı Siri kullanarak yönetme. Uygulamayı açmak ve zamanlayıcıyı durdurmak için iPhone'a sesli bir komut verebilirsiniz.

Toggle, çalışma sürenizi analiz etmenizi sağlayan bir zaman takip sistemidir. Tabiri caizse, ne kadar zaman harcadığınızı anlamanızı sağlayan bir araçtır.

Sistemin kendisi son derece basittir: görev - proje - başlangıç ​​/ bitiş. Ancak bu basitlik, veri toplama için kendi mimarinizi özelleştirmenizi mümkün kılar.

Toggle, daha fazla analiz, geliştirme ve karar verme için paha biçilmez bir bilgi deposudur. Growth mindset kültürü sizin için yakınsa bu aracı kesinlikle seçmeniz gerekir.

Toggle, uygun bir şekilde proje yönetim sistemleri (Basecamp, Asana, Podio ve diğerleri) entegre edilebilir ve böylece veri toplamayı otomatik hale getirebilir.

#10. Confluence

Bu Atlassian aracı, önemli belgeler ve kılavuzlardan oluşan bir kitaplık oluşturmanıza yardımcı olur. Aslında, bu şirketin kendi Wikipedia'sıdır.

iOS ve Android için uygundur.

Ücretsiz sürümü yoktur, 7 günlük deneme erişimi vardır. 10 kullanıcıya kadar olan ekipler için ücretsizdir, 11-100 kişi için aylık 5.5 USD.

Confluence avantajları

Çalışanlar için metin ve animasyon kılavuzları oluşturabilirsiniz. Belgeler üzerinde yorumlar kaydedilir.

Çalışanları seçerek belgelere bağlayabilir ve bunları belgeyle ilişkili projeye ekleyebilirsiniz.

Biçimlendirmede zaman kazandıran "Şartname", "Tartışma", "Raporlar", "Kılavuzlar" gibi şablonlar vardır.

Tek bir belge kitaplığında hızlı arama da mevcuttur.

Kullanan şirketler: NASA, Lufthansa Systems, Twilio, Illumina, Netflix.

#11. Wrike

Projeler üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışmanıza izin verir: Görevler atabilir, bunların uygulanmasını kontrol edebilirsiniz. Görevler, Kanban panoları veya etkileşimli Gantt çizelgeleri biçiminde takip edilir.

Wrike'ın görevlere ve ekip büyüklüğüne göre 4 planı vardır. Professional'da, 15 kişiye kadar bir ekiple projeler planlayabilir ve birlikte çalışabilirsiniz, Business'ta 200 kişiye kadar bir ekibin çalışmalarını organize edebilir ve analiz edebilirsiniz, Pazarlama, tasarım ve pazarlama alanındaki görevler için, Enterprise'da ise asıl odak noktası güvenlik ayarlarıdır.

iOS ve Android için uygundur. 

5 kullanıcı için minimum işlevselliğe sahip temel sürüm ücretsizdir, minimum ücretli plan kullanıcı başına aylık 9,80 USD.

Wrike avantajları:

Etkileşimli raporlar, her bir katılımcının ne yaptığını gösterir. Gösterge tablosu sayfasında görevleri düzenleyebilirsiniz.

Görevlere dört tür bağımlılık atanabilir: “A görevi başlayana kadar B görevini başlatamazsınız” veya “A görevi başlayana kadar B görevini bitiremezsiniz”.

Pazarlama, geliştirme ve yönetim için farklı 7 görev durumu vardır. Anlam benzer, özgüllük farklıdır: Pazarlama ve yönetimde durum "Tamamlandı" ve geliştirmede "Sürüm" olarak adlandırılacaktır.

Resimlerdeki belirli öğelere metin yorumları bırakabilirsiniz, bu şekilde fotoğraflar ve grafikler üzerindeki çalışma daha hızlı gerçekleşir.

Kullanan şirketler Fitbit, Tiffany&Co, Hootsuite, L'Oréal 

Brett Widman, Wonderist Agency Baş Geliştiricisi:

Wrike, projeleri planlamak ve ilerlemeyi izlemek için harika bir araçtır. Başlangıçta bunu görev yönetimi için kullandım ve ekiple çalışmak benim için daha kolay hale geldi çünkü son teslim tarihleri ​​oluşturmak artık hiç zor değildir. 

Artık ekibin fazla iş yükü yoktu, herkes uyması gereken son teslim tarihlerine sahip olan görevler aldı.

Proje tel çerçeveleri oluşturmanın ve son teslim tarihlerini Wrike'ta planlamanın uygun olmasına ek olarak, özelleştirilmiş klasörler de oluşturabilirsiniz, böylece ekip ve müşteriler projelerinde neler olduğunu bilir ve yöneticiler proje hakkında çok hızlı bir şekilde rapor oluşturabilir.

Dezavantajları ise uygulamada çok sayıda araç bulunmasıdır.

Bu nedenle, Wrike'a geçmeye karar verirseniz, ekibin eğitim alması gerekir. İdeal olarak, destek ekibinizden işinizin özelliklerini dikkate alarak şirketinizin Wrike'ı en iyi nasıl kullanabileceği konusunda size tavsiyede bulunmasını isteyin, böylece hiçbir şeyi kaçırmazsınız.

Sadece proje yönetimine yönelik bir uygulama arayan şirketlere Wrike'ı tavsiye ederim. CRM veya diğer işlevleri bağlamanız gerekiyorsa, Wrike'ın mükemmel bir çözüm pek olmayabilir.

#12. Roadmunk

Yol haritaları oluşturmaya yönelik online uygulama, ayrıntılı bir proje planını hızla hazırlamanıza yardımcı olur. İki tür görselleştirme (Swimlane ve Timeline) ve birçok şablon vardır.

Roadmunk’ta Swimlаne

Roadmunk’ta Timeline

Hizmetin yalnızca tek bir işlevi vardır o da yol haritasının oluşturulmasıdır. Bu nedenle projeler için her zaman yol haritasına ihtiyaç duyan ekipler için uygundur.

Şablonlar üç ana kategoriye ayrılır: İş, Ürün, Teknoloji.  Roadmunk, agile haritaların nasıl oluşturulacağını açıklayan bir e-kitap yayınladı.

Hizmet yalnızca web sürümünde mevcuttur. Temel plan aylık 19 USD. Deneme süresi 14 gündür.

Roadmunk avantajları

Birkaç yol haritası tek bir büyük meta haritada birleştirilebilir, her düzeyde senkronize edilirler.

Yol haritasında önemli tarihleri ​​işaretlemek mümkündür.

Bağlantıyı kullanarak ortak çalışma için bir harita gönderebilirsiniz. Veriler CSV ve PNG, HTML ve PPT (ücretli sürümler) olarak dışa aktarılır, baskıya uygun görüntü kalitesi vardır.

Jira ile entegrasyon sağlanır.

Kullanan şirketler: Amazon, Autodesk, Xero, Oculus, Microsoft.

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz