Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

Onur Tavlan ile Gıda ve İçecek Sektöründe Operasyon Süreçleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunu Onur Tavlan, 20 yılı aşkın süredir turizm sektöründe yer almaktadır.

cover-1-669a7608a0328844830836.webp

Eğitmenimiz Onur Tavlan, şehir otelciliği ve lüks segmentte restoran işletmeciliğinde edindiği tecrübeleri, Gıda ve İçecek Sektöründe Operasyon Süreçleri kursumuzda katılımcılarla paylaşıyor. Uluslararası otel zincirlerinde elde ettiği başarılar ve açılışını gerçekleştirdiği oteller ve restoranlarda kazandığı deneyimlerle, Tavlan, katılımcılara analitik düşünme becerilerini geliştirmeleri ve sektördeki yeni trendleri yakından takip etmeleri için gereken bilgileri sunmayı amaçlıyor. Tavlan, doğru analiz ve stratejik düşünme yöntemleri ile katılımcıların günlük iş hayatında pratik çözümler bulmalarını hedefliyor. Kendisiyle kursumuz başlamadan önce mini bir röportaj gerçekleştirdik. Keyifli okumalar dileriz.

1. Yiyecek ve içecek yönetimi alanındaki kariyer yolculuğunuz nasıl başladı? 

Trakya Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Mezunuyum. Yaklaşık 20 yıldır Turizm sektöründe çalışıyorum. 15 yıldır da yöneticilik yapıyorum. Ağırlıklı olarak İstanbul’da şehir otelciliği ve lüks segmentte restoran işletmeciliği yaptım. Bir dönem ABD’de, bir dönem de Bodrum’da çalıştım. Otelciliğin yanı sıra “fine dining” restoran genel müdürlüğü, gece kulübü genel müdürlüğü gibi pozisyonlarda lüks ve başarılı markalarda da görev aldım. Belki de, otel açılışı en çok tecrübe ettiğim şey oldu. Tam 7 kez. Yine, ilk günkü ruh ve iştahla öğrenmeye, bildiklerimi genç meslektaşlarımla paylaşmaya devam ediyorum.

2. Kariyerinizdeki önemli başarılarınızdan birkaçını bizimle paylaşabilir misiniz? Özellikle kariyerinizde yaşadığınız ve size ilham veren bir deneyimi anlatabilir misiniz?

2005-2006 yılları arası Uluslararası bir otel zincirinde kokteyl yarışması şampiyonu oldum, aynı kokteyl ile Avrupa şampiyonluğu da elde ettim. Belki rekor denecek bir yaşta, 25 yaşında, tarihi bir binada açılan butik otel belgeli bir otelde Yiyecek İçecek Müdürü oldum.

Bunlar, Türkiye’de ve ülke dışında ses getiren başarılarım. Ancak bana göre gerçek başarılarım 7 kez gerçekleştirdiğimiz otel ve restoran açılışlarında ekiplerimle elde ettiklerimiz ve bunların bana kattığı kıymetli tecrübelerdir. Gerçek başarı, kariyer yolculuğuna katkı ve destek sağlayabildiğim ekip arkadaşlarım ve yüzlerinde hoş bir tebessüm bırakabildiğimiz değerli misafirlerimizdir. Aslında başarı içsel bir şeydir, “Evet yaptım! Başardım!” dediğiniz bir andır. Bunun illa dışardan bilinen, kabul edilen ve övgü gören bir şey olması şart değildir. Anneninize verdiğiniz bir sözü yerine getirmeniz veya görüşlerine çok değer verdiğiniz birinin gururla sırtınıza dokunarak tebessüm etmesi paha biçilmez olabilir.

3. Kursun özellikle hangi seviyede ve tam olarak hangi alandaki profesyonellere hitap ettiğini düşünüyorsunuz? 

Kursumuz, Yiyecek İçecek Endüstrisinde Lüks Segment Otel, Restoran ve Barlarda en az Şef, Müdür Yardımcısı ve üstü pozisyonlarda çalışan profesyonel meslektaşlarıma yönelik bir yöneticilik koçluğudur. Fakat tabii ki merak duyan herkes katılabilir. İlk kurda seçmiş olduğumuz konular üzerinden ilerleyeceğiz. Daha sonraki kurlarda daha spesifik ve sürpriz konular ile devam edebiliriz.

4. Yiyecek ve içecek endüstrisinde gelecekte hangi trendlerin öne çıkmasını bekliyorsunuz? 

Şu an, biz konuşurken bile bir şeyler değişiyor, yeni fikirler aksiyona geçiyor. Türkiye ve Dünya genelinde özellikle sosyal medyanın etkisiyle sokak yemeklerine ve sağlıklı gıdalara bir yönelim var. Ben, bu iki yönelimin birleşerek artacağı kanısındayım. Bu, Asya ülkelerinde zaten olan bir şey. Bunun türevlerinin ortaya çıkacağını düşünüyorum. Sokakta, simit arabasında vegan sandviççi falan görürseniz şaşırmayın. Lüks segmentte ise Asya mutfağının etkisi devam ediyor gibi görünüyor.

5. Bu sektörde kariyer yolculuğunda olan kişilerin neler yapılması gerek?

Önce klişeleri sıralayalım; iyi bir eğitim, yabancı diller ve doğru yerde kendine en uygun bölümde stajla kariyere giriş. Daha sonra öğrenme iştahını kaybetmeden mesleki edinimler kazanmak, doğru insanlarla çalışmak, doğru zamanda ayrılmak, doğru zamanda fırsatları değerlendirmek ve asla ama asla öğrenmekten, araştırmaktan vazgeçmemek. Kişinin egosunu dizginleyerek sabırla devam etmesi, sıklıkla kendini eleştirebilmesi, eksikliklerini görebilmesi gereklidir. Bunlara ilaveten, tabii ki çıtayı belirleyebilmek, geliştirebilmek ve hedef sahibi olmak gerekir.

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz
Konuya göre kurslar:
«Etkin Yöneticilik ve Liderlik»
İşletme ve Yönetim
Eğitmen Beril Atakul
16 Ekim 20 Kasım
Beril Atakul