2024’e Keyifle Başlamak için 4 Yılbaşı Aktivitesi | Laba Uluslararası Eğitim Platformu
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

2024’e Keyifle Başlamak için 4 Yılbaşı Aktivitesi

Norveç’in kurşun dökme geleneğinden “yeni yıl, yeni ben” sloganıyla hedefler belirlemeye kadar değerlendirebileceğiniz yılbaşı aktivitelerini derledik. Tüm okuyucularımıza mutluluk ve huzur dolu bir yıl diliyoruz!

cover-51-6584214b01e0e984074159-min-6596d035274f3549837442.jpg

Yılbaşı, çoğu insan için sevdikleriyle bir araya gelip kaliteli vakit geçirmek, geçmişi değerlendirmek ve yeni hedefler belirlemek için harika bir fırsattır. Laba ailesi olarak, sizler için yeni yılı karşılarken yapabileceğiniz eğlenceli, unutulmaz ve faydalı aktivitelerden oluşan bir liste düzenledik. Keyifli okumalar! 

1. Sevdiklerinizle Dünya Mutfaklarını Keşfedin

Yılbaşı dendiğinde, akla parıltılı süsler, renkli parti şapkaları ve bol bol abur cubur gelebilir. Bu yıl, bir farklılık yaparak yılbaşı yiyeceklerine taptaze bir bakış açısı getirebilirsiniz. Sevdiklerinizle beraber minik bir kura çekerek farklı ülkelerin geleneksel yılbaşı yemeklerini belirleyip kendiniz pişirebilir, birlikte gecenin en başarılı yiyeceğini seçerek aynı zamanda keyifli bir deneyim oluşturabilirsiniz. İlginizi çekebilecek birkaç önerimiz var:

  • Cotechino con Lenticchie (İtalya): Mercimek, zihninizdeki ideal yılbaşı yemeği olmayabilir fakat İtalyanlar mercimeğin şans ve bereket getirdiğine inanıyor.
  • Jiaozi (Çin): Yiyeceğin bereketi sembolize ettiğini düşünen tek ülke İtalya değil. Çin halkı, jiaoziyi altın külçesine benzetiyor ve pişirilen eve para getireceği inancına sahip.
  • Oliebollen (Hollanda): Menünüzde tatlı olarak, Türk mutfağından lokmaya benzetilen bir Hollanda tatlısı oliebolleni tercih edebilirsiniz. 

Menünüze farklı ülkelerin geleneksel içeceklerini de ekleyebilir, sevdiklerinizle birlikte küresel bir ziyafet verebilirsiniz!

2. Yeni Bir Gelenek Başlatın

Dünya üzerindeki geleneksel yılbaşı yemeklerini denemek için mutfakta saatler harcamak istemiyorsanız, kendi geleneğinizi oluşturabilirsiniz! 2024, belki de seneler boyunca sürdüreceğiniz bir geleneğin başlangıç yılı olabilir.

Örneğin, rastgele seçeceğiniz bir yemek siz ve sevdiklerinizin geleneksel yılbaşı yemeğine dönüşebilir! Ya da her sene bir araya gelerek izleyeceğiniz bir film maratonu oluşturabilirsiniz. Nostaljiyi seviyorsanız, sevdiklerinizle yılbaşı günü fotoğraf çekilerek her sene aynı yerde, aynı pozu tekrarlamaya çalışabilirsiniz.

Daha dinamik bir geleneğe açıksanız, hava koşullarına rağmen sevdiklerinizle bir yürüyüş rotası oluşturarak her sene birlikte geleneksel yılbaşı yürüyüşüne çıkabilirsiniz. O kadar uzağa gitmek istemiyorsanız, sevdiklerinizle birbirinize mektuplar yazarak bu mektupları bir aile kitabına dönüştürebilirsiniz. Seçenekler sonsuz!

yeni yıl gelenekleri

3. Tuhaf Bir Geleneği Deneyin

Kendi geleneğinizi oluşturmak ve bu geleneklere sadık kalmak uğraştırıcı olabilir. Siz de böyle düşünüyorsanız, dünya üzerindeki en ilginç yeni yıl geleneklerinden birini deneyebilirsiniz. Laba ailesi olarak ilginç bulduğumuz birkaç önerimiz:

  • 12 Şanslı Üzüm (İspanya): İspanya'da, bir yılbaşı geleneği olarak, gece yarısına kadar saat başı bir üzüm yenir. Bu geleneği başarıyla tamamlarsanız, gelecek yıl boyunca bolluk ve şansa sahip olacağınıza inanılır. Üzümlerin tadı ise gelecek yıl konusunda mesajlar vermektedir. Tatlı üzümler iyi bir yılı, ekşi üzümler ise kötü bir yılı ifade eder. ‘Las doce uvas de la suerte’, yani 12 şanslı üzüm geleneğinin kökeninin, İspanya'nın 1909 yılında yaşadığı olağanüstü bir üzüm hasadına dayandığı söylenmektedir.
  • Bavulla Daireler Çizmek (Latin Amerika): Bu yılki hedeflerinizde seyahat etmek mi var? O zaman Latin Amerika’da yeni yılda gerçekleştiren bir geleneğe şans vermenizi öneririz. Rivayete göre, boş bir bavulla evinizin etrafında turlamak gelecek yıl size yeni maceralar getirir. Hatta, evinizin kapısından valizinizle kaç kere girip çıkarsanız, gelecek yıl o kadar çok seyahate çıkarsınız!
  • Kurşun Dökme (Norveç): Hayır, yanlış okumadınız. Türkiye’de nazardan koruduğuna inanılan kurşun dökme ritüeli, Norveç’te yeni yıldan önce gelecek yıla dair tahminlerde bulunmak için uygulanmaktadır. Bir yeni yıl geleneği olan kurşun dökme, Norveç’te insanların aile ve arkadaşlarıyla birlikte yaptığı eğlenceli bir etkinlik olarak görülmektedir. Yediden yetmişe tüm aile üyeleri, kurşunu erittikten sonra suya döker ve oluşan şekilleri inceleyerek gelecek yıl hakkında tahminlerde bulunurlar. Hatta, Norveç’te bu geleneğe yönelik kurşun dökme kitleri satılmaktadır.

4. Geçirdiğiniz Yılı Değerlendirerek Kendinize Yeni Hedefler Belirleyin

Hiç yapmadığınız yemekler pişirmek, yeni veya ilginç gelenekler denemekten ziyade daha sakin bir yılbaşı hayal ediyorsanız, tüm akşamınızı bir yıl boyunca neler yaptığınızı değerlendirmeye ve 2024 yılında başarmak istediğiniz hedefleri belirlemeye ayırabilirsiniz. 

Yıl içindeki başarılarınızı kutlamak ve hatalarınızdan çıkardığınız dersleri değerlendirmek bir sonraki yıla daha emin adımlarla ilerlemenize yardımcı olabilir. Değerlendirmeleriniz sonucunda, geleceğinize yönelik daha kararlı hedefler belirleyebilirsiniz. 2024, kariyerinize odaklanacağınız, yeni bir dil öğreneceğiniz, daha sık seyahat edeceğiniz veya sevdiklerinize daha fazla zaman ayıracağınız bir yıl olabilir. 

Bu anlamda, hedeflerinizin gerçekçi, uygulanabilir ve sürdürülebilir olması oldukça önemlidir. Ayrıca, yapılan bir araştırmaya göre, bir bireyin amaç yaklaşımlı hedeflerine ulaşma ihtimali kaçınmaya yönelik hedeflerine ulaşma ihtimalinden yüksektir. Araştırmadan yola çıkarak, bu seneki hedeflerinizi belirlerken amaçlarınıza daha fazla odaklanabilirsiniz.

Biz de Laba ailesi olarak, yeni yılda siz değerli okuyucularımızın kariyer yolculuklarını zenginleştirmeyi ve pazarlamadan yönetime, insan kaynaklarından finansa kadar birçok sektörden uzmanların derin bilgilerini eğitimlerimiz aracılığıyla sizlere aktarmayı amaçlıyoruz. Yeni yılda kariyer hedeflerinize daha kolay ulaşabilmeniz için eğitimlerimizde yıl boyunca faydalanabileceğiniz %25, %30 ve %35 oranında indirimler sunuyoruz. Kariyerinizde sizi bir adım ileriye taşıyacak, tecrübeli eğitmenlerimiz liderliğinde gerçekleşen eğitimlerimize ve sizleri bekleyen indirim fırsatlarına göz atmak için tıklayın!

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz