Laba'nın Finansal Yönetim Kursunun Kariyerinize Sağlayacağı Faydalar Nelerdir? | Laba Uluslararası Eğitim Platformu
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

Laba'nın Finansal Yönetim Kursunun Kariyerinize Sağlayacağı Faydalar Nelerdir?

Finans alanında yönetim becerilerinizi geliştirmeniz ve daha iyi bir finans yöneticisi olmanız için Finansal Yönetim kursuna neden katılmanız gerektiğini açıklıyoruz.

cover-7-64f5d4660c222907068494-min-65083882b48f7650257599.jpg

Finansal yönetim, bir işletmede finansal girişimlerin stratejik olarak planlanması, organize edilmesi, yönlendirilmesi ve kontrol edilmesi sürecidir. Finansal yönetimde yer alan başlıca hedefler, bir kuruluş için yeterli fon arzını sağlamak, hissedarların yatırımlarından kar elde etmeyi amaçlamak, fonları verimli kullanmak ve güvenli yatırım fırsatları yaratmaktır.

Finansal yönetim sayesinde, mali durumunuzu daha iyi anlayarak kendinize gerçekçi hedefler belirleyebilir, bu hedeflere ulaşmaya yönelik bir yol haritası oluşturabilir ve gelirinizi artırabilirsiniz.

Bu yüzden, Finansal Yönetim kursuna katılmak size ve kurumunuza birçok fayda sağlayacaktır. Bu makalemizde Lufthansa’da ex-CFO olarak görev alan eğitmenimiz Volkan Gençay’ın Finansal Yönetim kursunun iş hayatınızda sağlayacağı avantajları açıklıyoruz.

İşte Finansal Yönetim Kursunun Kariyerinize Sağlayacağı 9 Fayda 

1. Temel Finansal Göstergelerini Analiz Etmeyi Öğreneceksiniz

İyi bir finansal yönetici olmak veya finansal süreçleri anlamak için finansal göstergeleri analiz etmeyi bilmeniz gerekir. Bu sayede, performansınızı iyileştirecek stratejileri belirleyebilir, güçlü ve zayıf yönlerinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Bu da daha iyi finansal analiz yapmanıza ve kararlar almanıza olanak sağlar. 

2. Bir Finansal Risk Yönetimi Stratejisini Nasıl Geliştireceğinizi Öğreneceksiniz

Bir şirket, yatırım yapmaya karar verdiğinde kendisini çeşitli finansal risklere maruz bırakır. Bu finansal riskler aşırı enflasyon, sermaye piyasasındaki değişkenlik ve durgunluk, yatırım riski veya iflas gibi faktörler olabilir. Risk yönetimi, bu tür tehlikelere maruz kalmayı azaltmak ve olası riskleri kontrol etmek için kullanılır. Finansal risklerin yaşandığı dönemlerde yatırım kararları alınırken risk yönetimine öncelik verilmemesi şirketinizin mali zarara uğramasına sebep olabilir.

Bu yüzden, bu risklerle başa çıkmak için iyi bir risk yönetimi becerisine sahip olmak önemlidir. Finansal Yönetim kursunda, özellikle “Risk Yönetimi: Alacak ve Kur Riskinin Yönetimi” dersinde bu konuyla ilgili daha kapsamlı bilgi alabilecek, kur riski ve alacak riski yönetme araçlarını öğrenebilecek ve örnek şirket üzerinden hedging stratejisi oluşturabiliceksiniz.

3. Nakit Akış Yönetimini Daha İyi Yapabileceksiniz 

Finansal yönetimin bir diğer faydası ise nakit akış yönetimini iyileştirmesidir. Mali durumunuz üzerinde daha iyi kontrol sahibi olduğunuzda, gelecekteki gelir akışlarını ve potansiyel giderleri tahmin ederek nakit akışınızı proaktif bir şekilde yönetebilirsiniz.

Nakit akış yönetimi becerinizi daha fazla geliştirmek istersiniz Finansal Yönetim kursunun “Nakit Akış Tablosu ve Nakit Yönetimi” dersinde nakit akış tablosunu nasıl analiz edebileceğinizi öğrenebilir, nakit akış tablosu tahmini yapabilir ve nakit akışı konusunda daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

4. Gelirinizi Artırabileceksiniz

Finansal yönetimin en önemli faydalarından biri, maliyetleri azaltabileceğiniz ve kârınızı artırabileceğiniz alanları belirlemenize yardımcı olmasıdır. Finansal yönetim sayesinde doğru bütçelemeyi oluşturarak harcamalarınızda yüksek getiri sağlayacak alanları belirleyebilir ve gereksiz harcamaları ortadan kaldırabilirsiniz. Böylelikle, gelirinizi artırmayı kolaylaştırabilirsiniz.

5. DuPont Analizini Öğrenebileceksiniz

Finansal yönetim kursu sayesinde, bir şirketin varlıklarını verimli bir şekilde kullanıp kullanmadığını ölçmek için kullanılan Dupont analizinin nasıl yapıldığını öğrenebilir, örnek şirket üzerinden Dupont analizini uygulayarak bu analizi daha iyi anlama imkanına erişebilirsiniz. 

6. Prosedürlere Uygun Hareket Edebileceksiniz

Vergi şartları ve muhasebe standartları yıllar içinde prosedür değişikliklerine uğrar. Finansal yöneticiler, her türlü prosedür değişikliklerini analiz eder ve şirketin bilinçsizce yapabileceği mali kararlar almasını engeller.

Bununla birlikte, finansal yöneticilerin prosedür değişikliklerini hesaba katması, operasyonların daha etkili yapılmasını sağlayabilir ve işletmelerin finansal işlemlerini verimli bir şekilde yürütme konusunda yardımcı olabilir.

7. Kariyer Fırsatlarını Genişletebilirsiniz

Finansal yönetim becerisi, neredeyse her sektörde talep edilen bir niteliktir. Bu yüzden, Finansal Yönetim kursunu tamamladığınızda, bankacılık, finans, muhasebe, danışmanlık ve daha pek çok alanda kariyer fırsatlarına sahip olabilir ve kursta öğrendiğiniz becerileri uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda yönetici pozisyonlarına yükselme şansınızı da artırabilirsiniz.

8. İşletme Sermayesi Yönetimi

İşletme sermayesi yönetiminin amacı şirketinizin maliyetlerini ve borç yükümlülüklerini karşılamak için yeterli nakit akışını sağlamaktır. İşletme sermayesi yönetimi sayesinde kaynaklarınızı verimli kullanılabilir, şirketinizin nakit akışı yönetimini iyileştirebilir ve gelirinizi artırabilirsiniz.

Finansal yönetim kursu sayesinde işletme sermayesi hakkında temel bilgiler edinecek, nakit döngüsü hesaplanmasını öğrenebilecek ve işletme sermayesi yönetimi hakkında kapsamlı bilgiler edineceksiniz.

Örnek şirket üzerinden işletme sermayesi ve nakit döngüsü hesaplamaları yaparak işletme sermayesi yönetimini nasıl yapacağınızı daha iyi anlama imkanına erişebileceksiniz. 

Önerilen gönderi:

preview-8-64f5cabc9ca6e943246938.png

Barbie’nin Etkili Pazarlama Stratejilerini Markanızda Nasıl Uygulayabilirsiniz?

Okuyun

9. Zaman Tasarrufu Yapabileceksiniz 

Finansal Yönetim kursu, size zaman tasarrufu yapma olanağı sunar. Bu kurs ile finansal alandaki becerilerinizi geliştirerek iş operasyonlarınızın verimliliğini ve performansını en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Dolayısıyla, operasyonel verimliliğin artırılmasına katkıda bulunarak ve finansal süreçleri daha etkin bir şekilde anlayarak zaman tasarrufu sağlayabilirsiniz. 

Lufthansa ex-CFO’su Volkan Gençay ile hazırladığımız Finansal Yönetim kursumuza katılarak bu alanda kendinizi geliştirmeniz, kariyeriniz için önemli bir adım olacaktır.

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz