Hayatınızı Kolaylaştıracak En İyi Yapay Zekâ Uygulaması: ChatGPT Nedir? | Laba Uluslararası Eğitim Platformu
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

Hayatınızı Kolaylaştıracak En İyi Yapay Zekâ Uygulaması: ChatGPT Nedir? Ve İş Dünyasında Nasıl Kullanabilirsiniz?

Günümüze damga vuran yeni yapay zekâ uygulaması ChatGPT nedir? İş hayatınızda hangi alanlarda kullanabilirsiniz? Bu makalede açıklıyoruz.

cover2-64b0014fb6290821812232-min-64be58680cbed323452990.jpg

Yapay zekâ sayesinde hayatımıza gelen birçok değişiklik ChatGPT ile artmaya devam ediyor. ChatGPT’nin piyasaya çıkışı daha bir yıl olmadan uygulamanın yarattığı etki iş dünyasında da hissedilmeye başladı. 

Coca Cola, Microsoft gibi şirketlerin radarına giren ChatGPT, Forbes dergisinin yayınladığı bir makaleye göre, piyasaya sürüldükten sadece birkaç ay sonra, tüm zamanların en hızlı büyüyen uygulaması olduğu bildirildi. 

Peki, tüm zamanların en hızlı büyüyen uygulaması olan ve iş dünyasına damga vuran ChatGPT nedir? Dünyaca ünlü şirketler ChatGPT’yi nasıl kullanıyor? Siz iş hayatınızda hangi alanlarda kullanabilirsiniz? Bu makalemizde açıklıyoruz. 

ChatGPT’yi online müşteri hizmetlerine de benzetebilirsiniz, uygulamaya istediğiniz konu hakkında sorular sorabilir veya yanıt almak için tekrar açıklama talep edebilirsiniz.  

ChatGPT’in cevapları veya size sunduğu bilgi, insanların en iyi yanıtları ve geri bildirimleri derlenerek oluşturulmuş ve pekiştirmeli öğrenme ile eğitilmiştir. Böylece, istediğiniz herhangi bir konu hakkında saniyeler içinde ChatGPT’den bilgi edinebilirsiniz.  

Ayrıca, ChatGPT, birçok kariyer alanında büyük etki yaratmayı başarmıştır. Bazı iş fonksiyonlarının ChatGPT’den dolayı yok olma riski artsa da pek çok yeni iş olanağı yaratacağı da düşünülmektedir. 

ChatGPT’’nin insanların hayatına en büyük etkisi, yapay zekâ yardımı ile mevcut becerilerimizi artırarak çoğumuzu daha iyi ve üretken olmasını sağlamasıdır. Bazı şirketler bu uygulamayı halihazırda müşterileri için kullanırken, diğerleri bunu dahili operasyonlarında verimliliği artırmak için kullanıyor. 

Mesela, Coca Cola, pazarlama departmanına yardımcı olmak ve kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri oluşturmak için ChatGPT'yi kullanmak istedi ve danışmanlık firması olan Bain & Company ile bir ortaklık kurdu. Bir basın açıklamasına göre, Coca Cola, kişiselleştirilmiş reklam metni, resimler ve mesajlar oluşturmak için ChatGPT’yi üretken resim aracı olan Dall-E ile birlikte kullanmayı planlıyor. 

Ayrıca, Microsoft da ChatGPT'nin uzun süredir takipçisi ve ChatGPT’yi oluşturan OpenAI'ın önemli bir yatırımcısıdır. Microsoft şirketi, ChatGPT’nin sohbet özelliğine güç veren büyük dil modelleri GPT-3 ve GPT-4’ün daha güçlendirilmesini sağladı ve kullanıcıların konuşma arayüzü aracılığıyla arama yapmasına olanak tanıdı. Ayrıca, ChatGPT’yi Word ve Excel gibi yazılım hizmetlerine de entegre etmeyi planlıyor. 

Buna ek olarak, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında ders veren Khan Academy, öğrencileri için sanal bir eğitmen sağlamak ve eğitmenlerinin online asistanı Khanmigo'ya güç sağlamak için ChatGPT-4'ü kullanacağını duyurdu ve OpenAI’a ait dil modelin en yeni sürümünü 2022'de test etmeye başladı. 

Peki, Siz İş Hayatınızda ChatGPT’yi Hangi Alanda Kullanabilirsiniz? 

1. Satış ve Pazarlama Alanında Kullanılabilir

Müşteriler günümüzde şirketlerden yalnızca kendileri için tasarlanmış kişiselleştirilmiş çözümler talep ediyor. Bu yüzden, ChatGPT, kişiselleştirilmiş e-postalar ve mesajlar yaratmanıza olanak sağlayabilir ve müşterilerinize göre uyarlanmış pazarlama ve satış stratejileri oluşturmanıza yardımcı olabilir.  

Böylece, satış ve pazarlama ekiplerinin daha fazla müşteriye sahip olmasına ve daha fazla satış yapmasını artırmaya olanak tanıyabilir.
Örneğin, Shopify, yeni alışveriş asistanını desteklemek için ChatGPT’yi kullanmaya karar verdi. Böylece, Shopify müşterileri arama yaparken ChatGPT onlara yardımcı olacak ve kullanıcının isteklerine göre kişiselleştirilmiş önerilerde bulunabilecek.

2. İçerik Üretilirken Kullanılabilir 

Çoğu şirket, müşterileriyle etkileşime geçmek için makaleler, bloglar, videolar veya sosyal medya gönderileri gibi pek çok içerik üretir. ChatGPT, müşterilerinizle daha hızlı etkileşime geçebilmeniz için daha kısa sürede içerik oluşturmanıza katkı sağlayabilir. 

Ancak, ChatGPT verilerini kopyalayıp doğrudan şirket sayfasında paylaşmanın yasal olmadığını da unutmamak önemlidir.  

Bunun yerine, yaratıcı ekibiniz sadece beyin fırtınası ve içerik oluşturma sürecini kolaylaştırmak için ChatGPT'yi kullanabilir. Bu uygulamayı kullanmak içerik oluşturma hızınızı arttıracaktır. 

3. Müşteri Hizmetlerini Otomatikleştirmek İçin Kullanılabilir 

ChatGPT, müşterilerin şirketlere sık sordukları sorulara yanıt vermeleri için veya müşterilere faydalı bilgiler sağlamada yardımcı olmak için kullanılabilir. Ayrıca, müşteri ilişkilerinizi yönetirken de ChatGPT’yi kullanabilirsiniz. 

Mesela, bulut tabanlı yazılım şirketi olan Salesforce, müşteri ilişkilerini yönetmek için hizmetine ChatGPT teknolojisini entegre ettiğini duyurdu ve iş yeri mesajlaşma uygulaması olan Slack'e, ChatGPT’yi dahil edeceklerini de dile getirdiler. 

Bu sayede, Slack içerisinde konuşma özetlerinin yapılmasına, araştırma araçlarının eklenmesine ve iş arkadaşlarınızla mesajlaşırken yardım edilmesine olanak sağlanabilir. 

Ayrıca, Google’ın sanal asistanı Google Assistant da ChatGPT’yi kullanarak müşterilerin uygulamaya yönelttiği soruları konuşma yoluyla yanıtlamaya başladı.

Tüm bunlar göz önüne alındığında siz de kendi iş yerinizde diğer şirketler gibi otomatikleşmiş bir müşteri hizmetleri kullanabilirsiniz.

4. Çeviri Yapılırken Kullanılabilir 

Küreselleşme ve internet sayesinde şirketler, artık dünyanın dört bir yanından müşterilere ulaşabiliyor. Ancak, bu müşterilerle yaşanılan en büyük zorluklardan biri genellikle dil engelini aşmak ve onlarla iletişim kurmaktır. 

Bu yüzden, yeni bölgelere açılmak isteyen şirketlerin web sitelerini, ürün etiketlerini ve kullanım kılavuzlarını yerel dile çevirmek için ChatGPT’yi kullanmaları, saniyeler içinde hızlı ve doğru çeviriler yapmalarını sağlayabilir.

5. Müşterilerinizin Geri Bildirimini Analiz Etmek İçin Kullanılabilir 

ChatGPT, müşterilerin bir şirket ürününe veya hizmetine karşı tutumlarını daha iyi anlamak adına müşteri yorumlarını ve geri bildirimlerini analiz etmek için de kullanılabilir. 

Böylece müşterilerinize daha iyi hizmet sağlayabilir ve müşterilerinizin isteklerini daha iyi saptayabilirsiniz. 

6. Yabancı Dilinizi Geliştirmek İçin Kullanabilirsiniz 

Günümüz dünyasında, yabancı dilinizin olması veya özellikle İngilizce bilmeniz bir seçenekten ziyade zorunluluk haline geldiği için online platformlar bu konuda size büyük kolaylıklar sağlayabilir.  

Online platformlar sayesinde İngilizceyi çok daha kolay öğrenebilir ve bu dili öğrenmek için birçok materyale erişebilirsiniz. İngilizce öğrenmek, iş hayatınızda yabancı uyruklu müşterilerinizle iletişim kurmanıza olanak sağlarken aynı zamanda dil bariyerini ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Ayrıca, yabancı diliniz sayesinde daha iyi bir iş bulma imkanına da erişebilirsiniz. 

Bu yüzden, ChatGPT, online dil öğrenme platformlarının otomatikleşmesine olanak sağlayarak dil platformlarının iyileştirilmesine ve sizin daha iyi hizmet almanıza olanak sağlayabilir. 

Önerilen gönderi:

3-6481e150d2cc7578659919.png

Yoksa Matrix Gerçek mi?

Okuyun

Mesela, bir online dil öğrenme platformu olan Duolingo, uygulamasına yeni özellikler eklemek, daha iyi hizmet vermek ve uygulamasını geliştirmek için OpenAI'ın GPT-4 özelliğine başvurdu.

Ayrıca, bir AI konuşma aracı olan Role Play’i kullanarak Duolingo uygulamasında bir öğrenci hata yaptığında Role Play direk öğrencilere doğru cevabı açıklayarak onların daha iyi bir eğitim hizmeti almalarını da hedefliyor. 

Böylece ChatGPT sayesinde bir dil öğrenmeniz daha kolay hale gelebilir ve öğrenmek istediğiniz dili daha hızlı öğrenme imkanına sahip olabilirsiniz. 

Sonuç olarak, yapay zekâ sayesinde hayatımızdaki birçok alan otomatikleşmeye başladı. Bu durum, hem iş hayatımızı hem günlük hayatımızı kolaylaştırmaya olanak tanıdı. Günlük hayatımızdan iş hayatımıza kadar ChatGPT ileride insanlara birçok alanda fayda sağlayamaya devam edecek ve daha üretken olmalarına olanak tanıyacaktır.  

Coca-Cola, Microsoft, Duolingo, Shopify gibi tanınan birçok şirket ChatGPT uygulamasına başvurarak ürünlerini daha fazla otomatize etmeyi ve müşterilerine daha iyi bir hizmet sunmayı hedefliyor.

Özellikle gelecekteki iş hayatımızda müşteri hizmetlerini otomatize etmek ve müşteri geri bildirimlerini analiz etmek için ChatGPT başvurulan bir seçenek olacaktır. Ayrıca, satış ve pazarlamayı kolaylaştırmak, daha hızlı çeviri yapmak ve bir dili daha kolay öğrenmek için ChatGPT’nin olanaklarından yararlanmak da iş hayatınızı daha fazla kolaylaştırma imkanına erişmenizi sağlayacaktır. 

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz