IIBA Kimdir? IIBA Sertifikaları Nelerdir? | Uluslararası Eğitim Platformu Laba
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

IIBA Kimdir? IIBA Sertifikaları Nelerdir?

new2-6310d81f5ac36038555073-min-64475f3e3a6c8358826579.jpg

Uluslararası İş Analizi Enstitüsü (IIBA) sertifikası, İş Analisti olarak alabileceğiniz bir kalite göstergesidir, iş analizi alanında profesyonel yetkinliğinizin kanıtıdır. Profesyonel sertifikalar aynı zamanda bir sonraki kariyer adımına geçişi kolaylaştırmanın ve meslektaşlar arasındaki rekabet gücünü korumanın bir yoludur.

IIBA tarafından sunulan ECBA (İş Analizi Giriş Sertifikası), CCBA (İş Analizinde Yetenek Sertifikası) CBAP (Sertifikalı İş Analizi Profesyoneli) gibi sertifikaları dünya çapında tanınmaktadır. 

IIBA®, her geçen gün daha da büyüyen iş analizi alanına hizmet eden, kâr amacı gütmeyen bir profesyonel birlik olan The International Institute of Business Analysis™ (Uluslararası İş Analizi Enstitüsü) tarafından sağlanmaktadır. İş analizi topluluğunda lider olan Uluslararası İş Analizi Enstitüsü, mesleğin standartlarını korur ve profesyonel sertifika uygulamaları geliştirir. 15 yılı aşkın bir süredir, 40 ülkede iş analizi alanındaki eğitim ve içeriklerle ilgilenmekte ve onaylanmış eğitim sağlayıcılar aracılığıyla uluslararası standartları belirlemektedirler.

Neden sertifika almalıyım?

IIBA'in 2021 Küresel İş Durumu raporu, en az bir sertifikaya sahip iş analizi uzmanlarının, sertifika sahibi olmayanlara kıyasla %12 daha fazla kazandığını belirtiyor. AAC sertifikasına sahip iş analizi uzmanları, sertifika sahibi olmayan katılımcılara kıyasla %26 daha fazla kazanıyor. Bu sertifikaların diğer faydaları arasında şunlar yer almaktadır:

?İşinizi yaparken kendinize daha çok güvenirsiniz

?İş yerinde daha fazla tatmin edici sonuçlar edinirsiniz

?Terfi almanızı kolaylaştırır ve hızlandırır

?İş bulmanızı kolaylaştırır

?Performans değerlendirmelerinizde daha iyi sonuçlar alırsınız

Nasıl sertifika alırım? 

1. Adım: Size uygun sertifikayı seçin.
Herhangi bir sınava kayıt olmadan önce kaç saat çalışma tecrübesine sahip olunması gerektiğini ve başka hangi kriterlerin karşılanması gerektiğini öğrenin. IIBA tarafından akredite eğitimlerden kazandığınız mesleki gelişim saatlerini buradan giriş yaparak tanımlayabilirsiniz. 

2. Adım: Sınavınızın içeriğini araştırın.
Örnek soruları gözden geçirin ve gerekli yetkinlikleri kontrol edin. Her bir sınav türü için yönergeler, buradaki ilgili kısımlarda bulunabilir. 

3. Adım: Hazırlıklara başlayın.
Kılavuzları okuyun ve IIBA tarafıdan akredite eğitim sağlayıcılarından bir eğitim alın. 

4. Adım: Kayıt olun ve başarılı olun.
Şimdi bilginizi bir sertifika ile taçlandırma zamanı. Sınav ücretini ödeyin, zamanını planlayın ve kendinizi yeni bir seviyede bulun.

Türkiye'de IIBA tarafından akredite eğitimleri nereden alabilirim?

Laba Türkiye, Uluslararası İş Analizi Enstitüsü (IIBA) tarafından akredite edilmiş uluslararası bir eğitim platformudur ve IIBA tarafından akredite edilmiş eğitimler sunar.

Bir eğitimin akredite olması, eğitim içeriğinin uluslararası standartlarda olduğu ve eğitmenin de ilgili konuda eğitim verebilecek nitelikte olduğu anlamına gelir.

“BT İş Analisti” eğitimi, International Institute of Business Analysis (IIBA) tarafından akredite edilmiştir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, İş Analisti olarak mesleki yeterliliğinizi kanıtlayabileceğiniz sertifika sınavlarına (ECBA, CCBA ve CBAP gibi) girmeden önce belirli bir adet Mesleki Gelişim (PD) saati tamamlamanız gerekir.

BT İş Analisti eğitimimize katılarak 18 Mesleki Gelişim (PD) saati kazanabilirsiniz.

Kaynaklar:

4 Steps to Business Analysis Certification

Global State of Business Analysis Report Summary

What is IIBA CCA Certification

About IIBA

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz