Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

Yaz Bitmeden Önce Kitapseverler için Önerilerimiz

Bu yaz, birbirinden farklı edebi dünyalara adım atarak kendinizi geliştirin ve ufkunuzu genişletin.

cover-66b4a0a551f4d633719435.webp

Kitapseverlere harika bir haberimiz var! Yaz bitmeden elinizden düşüremeyeceğiniz birçok kitap önerisiyle karşınızdayız. Kendini sürekli geliştirmeye önem veren sevgili Laba okurlarımızı Dünya Kitapseverler Günü'nü Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından yazarları ve kitapları okumaya davet ediyoruz. Farklı türlerle gününüzü ve yazınızı renklendirecek önerilerimizi sunuyoruz.

1. İnce ve Bir Çırpıda Bitecek Kitaplar

İlk önerilerimiz, kısa ama etkileyici hikayeleriyle kalbinizde yer edecek ve sizi uzun süre etkisi altında bırakacak kitaplardan oluşuyor. Küçük Prens'in naifliğinden yola çıkacak, Emanet Çocuk isimli kitap ile çocukluğun duygularına yeniden yolculuk yapacaksınız. Stefan Zweig'ın sürükleyici hikayeleriyle tanışacak ve Dr. Jekyll ile Bay Hyde'ın kısa ama derin anlatımında belki de büyük dersler çıkaracaksınız. Bu kitaplar, hem kısa oldukları için kitap okumaya vakti olmayanlara keyifli bir okuma deneyimi sunacak hem de kitap okuma alışkanlığınızı yeniden kazanmanıza yardımcı olacak.

  • Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupéry
  • Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat – Stefan Zweig
  • Emanet Çocuk – Claire Keegan
  • Dr. Jekyll ile Bay Hyde: Tuhaf Bir Vaka – Robert Louis Stevenson

2. Türk Dili ve Edebiyatı Mutlaka Okunması Gerekenleri

Sizi milli unsurlarımızla buluşmaya ve kaynaşmaya davet ediyoruz. Halide Edip Adıvar ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun ölümsüz eserlerini belki duydunuz ama henüz okuma fırsatınız olmadıysa, bu bir işaret olsun! Türk edebiyatında derin izler bırakan Milli Edebiyat Dönemi'nin unutulmaz eserlerine bu yaz mutlaka dalın ve bu klasiklerin zengin dünyasında kaybolun!

  • Yaban - Yakup Kadri Karaosmanoğlu
  • Sodom ve Gomore – Yakup Kadri Karaosmanoğlu
  • Ateşten Gömlek – Halide Edib Adıvar

3. Doğu Esintisi

Japon yazar Haruki Murakami'nin büyüleyici öykü derlemesi Kadınsız Erkekler ile edebi bir yolculuğa çıkın. Bu kitabı bitirdikten sonra, içindeki bir hikayeden uyarlanan ve 2021 yılında uluslararası alanda büyük beğeni toplayarak ödüller kazanan Drive My Car filmini mutlaka izleyin. Filmi, kitabın ardından izlemek deneyiminize yeni bir boyut katacak. Önerimizin ikinci kısmında, Japon edebiyatının derinliklerine Osamu Dazai ile iniyoruz. Her ne kadar karamsar bir tonda olsa da, Dazai’nin eserleri iç dünyanızda tarif edilmesi zor hisler uyandırarak sizi eşsiz bir edebi şölene davet ediyor. Son olarak, rotamızı Orta Doğu’ya çeviriyor ve sizi iki olağanüstü yazarla tanıştırıyoruz: Afgan asıllı Khaled Hosseini ve Lübnan kökenli Amin Maalouf. Bu yazarların kimlik, kültür, göç ve tarih üzerine ustaca dokunuşlarına hayran kalacak ve eserlerinin zengin dünyasında kaybolacaksınız.

  • Kadınsız Erkekler – Haruki Murakami
  • İnsanlığımı Yitirirken – Osamu Dazai
  • Uçurtma Avcısı – Khaled Hosseini
  • Afrikalı Leo – Amin Maalouf
  • Doğu’nun Limanları – Amin Maalouf

4. Latin Amerika ve Büyülü Gerçeklik

Latin Amerika edebiyatının üç büyük ismiyle büyüleyici bir yolculuğa çıkıyoruz: Isabel Allende, José Mauro de Vasconcelos ve Gabriel Garcia Marquez. Bu yazarların en meşhur üç kitabı olan Ruhlar Evi, Şeker Portakalı ve Yüzyıllık Yalnızlık ile kendinizi Latin Amerika'nın büyülü dünyasına bırakın. Her biri farklı tutkuyla ve ustalıkla işlenmiş bu eserlerde, derin karakterlerle tanışacak ve dönemlerin sosyal ve toplumsal yapısıyla yüzleşeceksiniz. Sizi şaşırtacak ve düşündürecek bu edebi serüvene hazır olun!

  • Ruhlar Evi – Isabel Allende
  • Şeker Portakalı – José Mauro de Vasconcelos
  • Yüzyıllık Yalnızlık – Gabriel Garcia Marquez

5. Felsefe ve Sosyolojiyle İlgilenenlere

Son olarak, öğrenmeye tutkuyla bağlı Laba’lı filozoflar ve kitap kurtları için felsefe, sosyoloji ve psikolojinin en seçkin örneklerini sunuyoruz. Günümüzde oldukça popüler olan kişisel gelişim kitaplarına nazaran okuyuculara gerçeklik ve rasyonellik sunan Arthur Schopenhauer ve Svend Brinkmann ile tanışacaksınız. Byung-Chul Han ve Adam Phillips ise psikososyal boyutta sizi sarsmayı ve derin bir farkındalık yaratmayı hedefleyen modern yazarlar arasında yer alıyor. 

  • Mutlu Olma Sanatı – Schopenhauer
  • Psikopolitika – Byun Chul Han
  • Olan Biteni Kaçırma Keyfi – Svend Brinkmann
  • İlgi Arayışı – Adam Phillips

Bu yaz, kendinize verebileceğiniz en değerli hediye, zengin bir okuma deneyimi olsun. Farklı kültürler ve dönemlerden gelen bu kitaplarla sadece yeni hikayeler keşfetmekle kalmayacak, aynı zamanda karakterlerin derinliklerinde kendinizi yeniden bulacaksınız. Laba ailesi olarak, kendini geliştirmeye adanmış okurlarımıza hitap etmekten gurur duyuyoruz. Kurslarımızla da öğrenme yolculuğunuzu bir adım öteye taşımak istemez misiniz? Alanında uzman rehberler eşliğinde, birebir geri bildirim ve canlı çevrim içi sınıflarda sunulan kurslarımız, aradığınız her alanda kendinize uygun konularla dolu. Kurslarımıza katılarak, alanınızda sizin gibi uzmanlarla ağınızı genişletme fırsatını yakalayabilirsiniz. Bu yaz, bir kursa kaydolun ve kitaplarınızla birlikte gelişimin tadını çıkarın. Keyifli okumalar ve öğrenmeler dileriz!

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz
Konuya göre kurslar:
«Etkin Yöneticilik ve Liderlik»
İşletme ve Yönetim
Eğitmen Beril Atakul
16 Ekim 20 Kasım
Beril Atakul