Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimi ile Kendinize Nasıl Yatırım Yapabilirsiniz? | Laba Uluslararası Eğitim Platformu
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimi ile Kendinize Nasıl Yatırım Yapabilirsiniz?

Yatırım yapmak, iş kurmak veya finansal okuryazarlığınızı geliştirmek istiyor fakat finans dünyasının karmaşasından çekiniyor musunuz? Çözüm Laba’da!

cover-6536265978e50050381371.jpg

Gerek iş dünyasında, gerek yaşamımızda finans önemli bir rol oynar. Planlamalardan bütçelere, tablolardan analize birçok konuda finansal okuryazarlığa ihtiyaç duyarız. “Finans” kelimesi aklınızda takım elbiseleriyle borsa takip eden, hızlı ve kompleks bir dünyayı canlandırabilir ama bu alanda gelişmek için Wall Street’e uğramanıza gerek yok. Laba’nın online Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimi ile sayıların dünyasına sağlam bir giriş yapabilirsiniz. 

Kendi işinize sahipsiniz fakat finansal bakış açınızdaki eksikliklerden dolayı mali konularda zorlanıyor olabilirsiniz. Bir girişime atılmak istiyor ancak fikrinizi uygulamaya dökebilmek için gereken modelleme ve planlamaya nereden başlayacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Ya da finans alanında çalışmıyor olsanız bile mali verileri değerlendirmekte zorlandığınız için işinizde veya kişisel yaşamınızda yanlış kararlar alıyor olabilirsiniz. Tüm bu sorunların çözümü finansal okuryazarlıktan geçer.

Finansal Okuryazarlık Nedir?

Finansal okuryazarlık en basit anlamıyla para konusunda doğru kararlar vermek için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmaktır. Bireylerin bilinçli finansal kararlar verebilmesi, kişisel ve kurumsal alanlarda sermayelerini güvence altına almalarını sağlar. Bir ülkede finansal okuryazarlığın yüksek olması ekonomide stabil bir dengenin korunmasına katkıda bulunur. Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen gözlem ve incelemeler bunu doğrular niteliktedir.

Yapılan bir araştırmada, finansal okuryazarlığın dünya çapında düşük olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bu oranlar ülkelerin gelir oranına göre doğru orantıda ilerlemektedir. Dünya çapında finansal okuryazarlık seviyesi %13-%71 oranlarında değişirken, Danimarka, Hollanda, Almanya ve İsveç gibi Doğu Avrupa ülkeleri ortalama %52 oranla sıralamanın başında yer almaktadır. Ek olarak, yapılan birçok çalışmada makroekonomik modellerin önemli bir bileşeni olan enflasyon beklentilerinin oluşumunda kritik olduğu saptanmıştır. Öyle ki geçtiğimiz 20 yılda küresel olarak en şiddetli etkiye sahip 2008 Krizi haricinde dünya üzerinde 50’ye yakın finansal kriz tespit edilmiştir.

Peki bu doğrultuda finans öğrenmek neden önem taşır?

Finans Öğrenmek Neden Önemlidir?

Hangi alanda çalışırsanız çalışın, tüm sektörlerin ortak bir dili vardır: para. Günlük yaşamımızda aslında farkında olmadan sürekli olarak bütçeleme üzerine çalışırız. Bir işletme sahibinin markasını sürdürebilmesi için gelir ve gider analizi yaparak doğru kararlar vermesi gerekir. Yeni bir girişime atılmanın yolu etkili bir mali planlamadan geçer. Bir pazarlama veya satış uzmanının alanında etkili sonuçlar alabilmesi için doğru piyasa analizi yapması şarttır.

Finans günümüz dünyasında çevremizi saran bir unsurdur. Dünya çapında enflasyonun arttığı, ekonominin hızla yön değiştirdiği ve gelecek yönünde tahminde bulunmanın zorlaştığı çağımızda finansal okuryazarlığınızı geliştirmek, hem kişisel hem de iş alanınızda vereceğiniz kararlarda doğru bir yol izlemenizi sağlar. 

Elinizdeki parayı hangi yatırım kanalına aktararak kâr edebilirsiniz? İşletmenizin bir adım öne çıkabilmesi için nasıl bir fiyat politikası izlemesi gerekir? Satışlarınızı nasıl artırabilirsiniz? Bugünün 100 lirası neden yarının 100 lirasından değerlidir? Tüm bu soruların cevabı finanstan geçer.

Finans öğrenmek tablolar ve formül analizleri içerdiğinden bu süreç problem çözme becerinizi geliştirir. Borç yönetimi ve vereceğiniz yatırım kararlarını kolaylaştırır. Aynı zamanda olası bir ekonomik buhranda kendinizi güvence altına almanızı sağlar. Öte yandan finansal okuryazarlığın düşüklüğü bireysel ve toplumsal seviyede ekonomik problemlere yol açabilir. İşte bu noktada Microsoft’un batı kolundaki finans yöneticisi Melis Türeyen önderliğinde gerçekleşen Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitiminden faydalanabilirsiniz.

Önerilen gönderi:

preview-31-6527d243607eb837794879.png

Finansal Analiz Eğitimi: Bilgi ve Becerilerinizi Zirveye Taşıyın!

Okuyun

Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimi ile Neler Öğreneceksiniz?

15 yılı aşkın bir süredir finans alanında ağırlıklı olarak raporlama, bütçeleme ve finansal kontrol alanında çalışan Melis Türeyen ile beş hafta sürecek on derslik eğitiminizde finansın temellerinden finansal modellemeye birçok konuda bilgi edinecek, uygulamalı ödevler ve eğitmenimizin geri bildirimleriyle kendinizi geliştireceksiniz. Eğitimin kapsadığı konulardan bazıları:

  • Finans Kavramı ve İş Yerindeki Rolü: En temelden başlayarak finans kavramını derinlemesine keşfedecek ve iş hayatınızda neden önemli bir rol aldığını öğreneceksiniz.
  • Gelir ve Nakit Akışı Tablosu: Eğitmen yönlendirmesiyle gelir ve nakit akış tabloları hazırlayarak analiz yapma fırsatı bulacaksınız.
  • Finansal Planlama ve Tahminleme: Satış ve bilanço projeksiyonları üzerinde çalışarak endüstri, rekabet, müşteri anketleri ve satış ekibi gibi bilgi kaynaklarını inceleyerek geleceğe yönelik testler gerçekleştireceksiniz. 
  • Finansal Modelleme: Bir işletme veya girişimin olmazsa olmazı büyüme ve gelir modellemesini öğrenecek, metrik analizleri yapacaksınız.
  • Potansiyel Yatırım Fırsatlarını Değerlendirme: Yaptığınız analizler doğrultusunda farklı kanallarda yatırım fırsatlarını değerlendirme becerisi edineceksiniz.
  • Finansal Sonuçların Analizleri: Edineceğiniz tüm bilgiler ışığında ayrıntılı analizler yapacak, tecrübeli bir finans yöneticisinden altın değerinde tavsiyeler alacaksınız.

Şirket sahipleri, girişimciler, pazarlama ve satış uzmanlarından finansal okuryazarlığını geliştirmek isteyen herkese özel tasarlanmış eğitimimize katılarak kendinize yatırım yapın!

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz