Kahramanmaraş depreminden etkilenen insanlara nasıl yardım edebiliriz? | Uluslararası Eğitim Platformu Laba
Для отслеживания статуса заказа — авторизируйтесь
Введите код, который был выслан на почту Введите код с SMS, который был выслан на номер
Код действителен в течение 5 минут Код с sms действителен в течение 5 минут
Вы уверены, что хотите выйти?
Сеанс завершен
На главную
Blog

Arama

içerik

Kahramanmaraş depreminden etkilenen insanlara nasıl yardım edebiliriz?

Tüm Türkiye’nin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremin ardından uzmanlar yapılacak yardımların bilinçli bir şekilde yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

2-63e4de2e8122a727301102-min-64678653c56cb073070262.jpg

Tüm Türkiye’nin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremin ardından halk deprem bölgesine yardım gönderebilmek için kolları sıvadı. Türk halkı olarak ne kadar çok yardım etmek istersek isteyelim bilinçsiz yardımlar destek olmaktan ziyade köstek olmakta. Uzmanlar bu yardımların bilinçli bir şekilde yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Kış şartlarında meydana gelen iki büyük depremin ve ardından gerçekleşen yüzlerce artçı depremin yol açtığı büyük yıkım, dayanışmanın önemini bizlere bir kez daha gösterdi. Ülkenin, hatta dünyanın dört bir yanından insanlar depremzedelere yardım etmek istiyor. Peki, depremden etkilenen insanlara en verimli şekilde nasıl yardımcı olabiliriz? 

Uzmanlar, tüm bu yardımların bilinçli bir şekilde yapılması, bireysel hareket edilmemesi gerektiğini savunuyor. AFAD, AHBAP, AKUT, Kızılay gibi STK ve kurumlarla iş birliği içerisinde gerçekleştirilmesi gereken bu yardımların kesinlikle koordineli olması gerekiyor. Aksi takdirde oluşan yoğun trafik ulaşım yolların kapanmasına ve arama kurtarma operasyonlarının sekteye uğramasına yol açabilir.

İhtiyaç Malzemeleri;

Deprem bölgelerine ulaştırmak istediğiniz eşyaları resmi kurumların, yetkililerle iş birliği içerisindeki sivil toplum kuruluşlarının, vakıf ve derneklerin, belediyelerin, valiliklerin kampanyaları ile gönderebilirsiniz. Böylece organize olmuş bir yapı ile ihtiyaç sahiplerine çok daha hızlı ulaşım sağlanabilir.

Gerekli ihtiyaç listelerini yardım yapacağınız kurumların ilgili web sayfalarında veya sosyal medya hesaplarında bulabilirsiniz. Bu yardımların ayrıştırılmasında ve paketlenmesinde gönüllü olarak görev almak isterseniz yine aynı şekilde ilgili kurumlarla iletişime geçebilirsiniz.

Nakdi Yardım;

Depremzedelere yardım edebilmenin bir diğer yolu ise para yardımı. Özellikle dikkat edilmesi gereken nokta ise bu para yardımlarını yaparken tamamen güvenilir ve şeffaf kurumların tercih edilmesi. 

AFAD'ın ya da Türk Kızılayı'nın halihazırda bağış kampanyaları devam ediyor. Resmi web siteleri üzerinden destek verebilirsiniz.

Yeni eklenen bir özellikle de nakdi bağış yapmak isteyenler, kredi kartlarıyla e-Devlet Kapısı üzerinden AFAD ve Türk Kızılay'ın kampanyalarına güvenli şekilde bağış yapabilirler.

Aynı zamanda çoğu ilde belediyeler aracılığı ile de bağış kampanyasına katılmak mümkün. Bunun için ilgili belediyeler ile iletişime geçilebilir.

Bunların yanı sıra AHBAP, AKUT gibi deprem bölgesinde çalışan güvenilir sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca AHBAP’ın açmış olduğu kripto hesabına blockchain teknolojisini kullanarak da bağış yapabilmek mümkün.

Kan Bağışı;

Depremlerde yaralanan vatandaşlarımız için acil kan ihtiyaçları doğabileceğinden dolayı yetkililer tarafından kan bağışı çağrısı yapıldı. Bu süreçte Kızılay'a düzenli olarak bağışta bulunabilirsiniz.

Kan bağışında bulunmak isteyenler, en yakın kan bağış merkezinin adresini, telefonunu, çalışma saati bilgilerini ve konum haritasını artık e-Devlet Kapısı üzerinden de öğrenebiliyor.

Türk Kızılay'ın e-Devlet Kapısı'ndaki "En Yakın Kan Bağış Merkezi" hizmetiyle en yakın noktada bulunan merkeze ait iletişim bilgilerini öğrenebilir, yol haritasına bakabilirsiniz.

Deprem bölgesi afet haritasına bakarak bölgedeki hasar oranlarını da görebilirsiniz.

—-----------------------------

Yaşanan acı verici Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkilerini bir nebze olsun azaltabilmek adına deprem bölgesine yapacağınız yardımlar için ulaşabileceğiniz iletişim numaraları;

AFAD;

  • AFAD Batman 0488 213 91 33
  • AFAD Hatay: 03261120000
  • AFAD Kahramanmaraş: 03442214991
  • AFAD Antep: 03424281118
  • AFAD Adana: 03222272854
  • AFAD Adıyaman: 04162161231
  • AFAD Şanlıurfa: 04143137290
  • AFAD Diyarbakır: 0412 326 1156
  • AFAD Osmaniye: 0328 826 2002

AHBAP;

Haluk Levent - Ahbap iletişim numarası : 0552 802 19 04

Kızılay;

Kızılay için 168 çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Haber bültenimize abone olun

Haftada en iyi materyalleri içeren bir mektup. Hiçbir şeyi kaçırmamak için abone olun
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz